Acasă Editorial DE CE ATÂTA GARGARĂ?

DE CE ATÂTA GARGARĂ?

DISTRIBUIȚI

mana_care_scrieCătălin DRAGOMIR

Ca la noi, la nimeni. Crește prețul petrolului afară, noi avem benzină și motorină mai scumpe. Și, cu tot ”alaiul” televizat, avem scumpiri în lanț”. Scade barilul, la noi… nimic. Ba mai mult, la pompă prețul carburanților este chiar mai mare ca în Austria, adică în țara care importă din greu de la noi și care ne dă înapoi… barilul cu mult mai mult. Le-am dat resursele pe mână și acum ne rugăm (unii pe bune) să plătească redevențe mai mari. Răspunde cineva? Aș!…

Nici transportatorii, nici cei din domeniul alimentar nu scad prețurile pentru că, nu-i așa, ”merg în pierdere”.

Zilele trecute, premierul s-a făcut la televizor că vrea prețuri mai mici la carburanți și chiar a cerut, în direct, benzinarilor, să ia măsuri. Ați simțit ceva? S-a simțit cineva? Poate mai la primăvară.

Unde sunt ieftinirile ”în lanț” de care ar trebui să ne bucurăm? Autoritățile susțin că nu au pârghii să intervină, că intervenția statului într-o economie de piață este minimă. Dacă instituțiile statului nu-și pot apăra și proteja cetățenii, atunci care este rolul lor? Doar să strângă impozite și taxe pentru un aparat ineficient sau incapabil să acționeze?

Cred că, în realitate, statul român, prin unii dintre reprezentanții săi, nu are nici un interes în ieftinirea carburanților, să nu strice cine-știe-ce aranjamente. Și-atunci, de ce atâta gargară?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here