Acasă Info Local CÂND VOR AVEA LOC ALEGERI LA GLINA, JILAVA ȘI VIDRA?

CÂND VOR AVEA LOC ALEGERI LA GLINA, JILAVA ȘI VIDRA?

DISTRIBUIȚI

votGuvernul refuză să organizeze alegeri în unităţile administrativ-teritoriale în care funcţiile de preşedinte de consiliu judeţean şi primar sunt vacante. La ora actuală există instabilitate la nivelul judeţelor şi localităților rămase fără conducere legitimă.

Un exemplu în acest sens este situaţia de la nivelul Consiliului Județean Cluj, unde termenul legal de 90 de zile pentru stabilirea datei alegerilor parţiale a fost depăşit. Situaţii similare se regăsesc şi la nivelul consiliilor judeţene şi primăriilor din Brăila, Vâlcea, Neamţ şi Dâmboviţa.

În Ilfov trebuie organizate alegeri pentru funcția de primar în comunele Jilava, Vidra și Glina. La Jilava, fostul primar, ales în 2012, Adrian Mladin, a fost condamnat pentru fapte de corupție, soluție nedefinitivă, la fel și cel din Vidra, Florin Niculae (condamnat definitiv însă), iar edilul din Glina, Marin Manole, a murit în mai 2014. De asemenea, primarul comunei Dobroiești, Valentin Condu, a fost condamnat, cu suspendare, definitiv, tot în 2014, însă Prefectura Ilfov nu a formulat până acum un răspuns referitor la o eventuală suspendare a edilului din funcție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here