Acasă Social De Crăciun, toate drumurile duc acasă

De Crăciun, toate drumurile duc acasă

DISTRIBUIȚI

Traficului de persoane la frontierele României a fost mai mare în perioada Crăciunului, comparativ cu o perioadă normală, însă, potrivit Poliției de Frontieră, nu au fost blocaje sau timpi de așteptare mari.

În perioada 21-26 decembrie 2018, granițele României au fost tranzitate de aproximativ 1.035.000 de persoane (635.000 pe sensul intrare în din ţară şi 400.000 pe sensul de ieşire din ţară) şi de 250.000 mijloace de transport (154.000 pe sensul de intrare şi 95.000 pe sensul de ieșire), cu 10% față de perioada similară de anul trecut.

Ca în fiecare an, cele mai mari valori de trafic, într-un timp scurt, au fost înregistrate la frontiera de vest, pe sensul de intrare în România. dar media timpilor de așteptare la frontieră rareori a depăşit 30 de minute.

Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere ale frontierei din vestul ţării, pe unde au trecut aproximativ 450.000 persoane, cele aeroportuare – 260.000 persoane, dar şi cele de la frontiera cu R. Moldova – 159.000 persoane şi cu R. Bulgaria – 68.800 persoane.

Cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Nădlac II (peste 178.000 persoane), urmat de Aeroportul ”Henri Coandă” (aproximativ 168.800 persoane), Borş (peste 93.700 persoane), Albiţa (66.000 de persoane) şi Giurgiu (peste 31.300 de persoane).

Recomandări pentru minivacanţa de Anul Nou

În perioada minivacanței de Anul Nou, la granițele României se vor afla, zilnic, peste 4.000 de polițiști de frontieră, iar capacitatea punctelor de trecere ale frontierei va fi folosită la maxim, în limita configuraţiei lor.

În funcţie de trafic, în cele mai tranzitate puncte de frontieră, în limita configuraţiei, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, precum şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor.

Pentru perioada imediat următoare, Poliția de Frontieră anticipează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport în special la frontiera cu Bulgaria, dar şi la cea cu Ungaria, motiv pentru care recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere ale frontierei.

La frontiera româno-bulgară sunt deschise traficului internaţional 10 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 16/15 de benzi de control pe sens.

 • pe raza jud. Giurgiu:
  • P.T.F. Giurgiu – Ruse
 • pe raza jud. Constanţa:
  • P.T.F. Vama Veche – Durankulak
  • P.T.F. Ostrov – Silistra
  • P.T.F. Negru Vodă – Kardam
  • P.T.F. Lipnița – Kainardja pentru autoturisme cu greutate  totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00
  • P.T.F. Dobromir – Krushar pentru autoturisme cu greutate totală maxim admisă de 3,5 tone, iar programul de funcționare este de la ora 08:00 la ora 20:00.
 • pe raza jud. Dolj:
  • P.T.F. Bechet – Orjahovo (Bac)
  • P.T.F. Calafat – Vidin
 • pe raza jud. Călăraşi: 
  • P.T.F. Călăraşi – Silistra (Bac)
 • pe raza jud. Teleorman:
  • P.T.F. Zimnicea – Svistov (Bac)
  • P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole (Bac)

La frontiera româno-ungară sunt 11 puncte de trecere a frontierei cu specific rutier şi, în total, sunt disponibile, atât  pe sensul de intrare în țară, cât şi pe sensul de ieşire, câte 52/54 de benzi de control pe sens. Având în vedere că cele mai mari valori de trafic sunt înregistrate în punctele Borş şi Nădlac II, Poliția de Frontieră recomandă utilizarea şi a celorlalte puncte de trecere deschise traficului internaţional de la graniţa de vest (punctul vechi de Trecere a Frontierei Nădlac, P.T.F. Turnu şi Vărşand, P.T.F. Salonta şi Valea lui Mihai).

Informații despre timpul mediu de aşteptare la frontieră pot fi găsite prin aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Recomandări pentru călătoria minorilor

Având în vedere faptul că, în perioada vacanţei de iarnă, mulţi copii călătoresc în afara graniţelor ţării, precum şi faptul că se întâlnesc situaţii în care minorilor li se întrerupe călătoria ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale, se recomandă părinţilor ca înainte de plecare să consulte condiţiile privind călătoria cetăţenilor români minori în străinătate (https://www.politiadefrontiera.ro/ro/main/pg-conditii-de-iesire-din-tara-pentru-cetatenii-romani-minori-59.html)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here