Acasă Info Local Deputatul Cornel Zainea: Verzii europeni, o variantă pentru USR

Deputatul Cornel Zainea: Verzii europeni, o variantă pentru USR

DISTRIBUIȚI

Deputatul USR de Ilfov, Cornel Zainea, a participat în perioada 24 – 26 noeimbre, la Congresul Grupului Verzilor Europeni de la Berlin.

Ska Keller, viitoarea stea a politicii germane, a fost aleasă candidatul principal pentru Europarlamentare.
Au fost stabilite și prioritățile pentru următorii cinci ani. ”Cel mai important este să încetinim fenomenul schimbărilor climatice. Pe 27 februarie 2018, temperatura la Polul Nord a ajuns să fie cu 30 de grade Celsius peste limita normală. Creșterea cu patru grade a temperaturii globale va duce la creșterea nivelului oceanelor cu 80 de metri. Fiecare grad în plus în temperatura globală scade producția recoltelor cu 10%”, atenționează Zainea.

În al doilea rând, e nevoie de o Europă “socială”, prin asigurarea bunăstării unui număr cât mai mare de oameni. Azi, în Europa, 23% din populație prezintă risc de sărăcie și excludere socială, iar România este pe locul 2 la acest capitol. Nu în ultimul rând, spune Zainea, Verzii vor întărirea statului de drept și a democrației. ”În Europa apar tot mai multe forțe iliberale și eurosceptice, iar România îl are ca reprezentant de seamă pe Liviu Dragnea”, spune Zainea

USR își va alege grupul europarlamentar după alegerile din primăvară, iar Verzii reprezintă una dintre variante.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here