Acasă Economie DEZASTRU DUPĂ POTOPUL DE DUMINICĂ LA PANTELIMON, POPESTI, VIDRA, JILAVA ȘI CHITILA

DEZASTRU DUPĂ POTOPUL DE DUMINICĂ LA PANTELIMON, POPESTI, VIDRA, JILAVA ȘI CHITILA

DISTRIBUIȚI

grindina la VidrPrefectul de Ilfov evaluează situația la fața locului

Dezastrul lăsat în urmă de grindina căzută duminică seara se vede cu ochiul liber în multe localități din Ilfov. La Vidra, de exemplu, mii de hectare cu legume au fost distruse, iar grădinarii nu vor primi nicio despăgubire pentru că nu au niciun fel de asigurare. Solariile şi acoperişurile din tablă au fost sparte de bucăţile de gheaţă.

La Vidra, comuna legumicultorilor de la doar câţiva kilometri de Capitală, stratul de gheaţă era încă de 20 de centimentri  luni la amiază. Gheaţa a pătruns peste tot şi a pus la pământ tot ce creştea în grădinile oamenilor. Acolo unde, până duminică,  au fost sere şi solarii de toată lauda sunt acum geamuri sparte şi fâşii de folii rupte de grindină şi vânt. Toate culturile de pe câmp au fost făcute una cu pământul. Oamenii povestesc, îngroziţi, cum au pierdut totul, în nicio jumătate de oră. Ei sunt disparați și spun că s-a distrus tot ce au muncit în ultimele luni. În zonă sunt peste 2.000 de gospodării afectate de precipitațiile căzute duminică seara.

Grav este că solariile sunt sursa de venit pentru oamenii din Vidra, care vând ce produc în piețele din Capitală.

O comisie de la primărie va evalua pagubele care, în opinia oamenilor, se ridică la sute de mii de euro.

Prefectul Daniel Rășică merge marți la Vidra pentru a vedea cum ar putea fi sprijiniți păgubiții.

De-altfel, Institutia Prefectului Judetului Ilfov anunţă că a monitorizat permanent situatia la nivelul judetului si a tinut legatura cu autoritatile din localitatile afectate de fenomenele meteorologice produse in ultimele zile.“Cinci localitati din judetul Ilfov au fost afectate de fenomenele meteorologice produse duminică: Pantelimon, Popesti, Vidra, Jilava, Chitila. Potrivit recomandarilor transmise in cadrul videoconferintei din data de 4 mai 2014, am tinut legatura permanent cu autoritatile locale care au intervenit operativ si eficient in aceste localitati. Datorita actiunii prompte a acestora, precum si a reprezentantilor ISU Ilfov, situatia din Vidra, Jilava si Chitila a revenit la normal. In aceste localitati nu mai sunt strazi sau curti inundate”, a declarat prefectul Daniel Mihai Rasica.

Acesta a mentionat ca o situatie speciala s-a inregistrat la nivelul localitatii Vidra, unde grindina a afectat o suprafata foarte mare de solarii. Autoritatile locale incearca sa gaseasca o solutie pentru a ii sprijini pe cei afectati, a mai aratat prefectul Judetului Ilfov.

In cursul zilei de luni, s-a intervenit pentru evacuarea apei de pe strazi si din curti in localitatile Pantelimon si Popesti. In cursul noptii in aceste localitati  au actionat si echipajele ISU Ilfov.„Remarc activitatea celor de la ISU Ilfov care au oferit tuturor autoritatilor din localitatile afectate sprijin competent si rapid, precum si cea a Politiei Rutiere Ilfov, care a intervenit operativ duminica seara in Pantelimon, Popesti-Leordeni si Chiajna pentru fluidizarea traficului pe drumurile pe care s-a circulat cu dificultate”, a mai spus prefectul. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here