Acasă Info Local O SOLUȚIE PENTRU INDIFERENȚA COLECTIVĂ

O SOLUȚIE PENTRU INDIFERENȚA COLECTIVĂ

DISTRIBUIȚI

Mai mulți parlamentari ai PSD, PNL și PC au pus gând rău trântorilor, celor care stau și beau în loc să ajute autorităţile atunci când sunt situaţii de urgenţă. Răspunderea penală este singura care poate motiva oamenii să acţioneze în astfel de cazuri iar dacă o asemenea lege exista aveam acum un responsabil pentru persoanele decedate din cauza inundaţiilor din sudul țării. Așadar, cetăţenii din zonele afectate de calamităţi naturale riscă să fie sancţionaţi penal dacă nu se implică în operaţiunile derulate de oficialităţi, ci doar ”privesc şi aşteaptă intervenţia autorităţilor”.

De asemenea, la nivelul localităţilor urmează să fie constituite comitete locale de intervenţie în cazul situaţiilor de urgenţă. Semnatarii iniţiativei legislative susţin în expunerea de motive că amenda nu motivează oamenii să acţioneze, ci doar o sancţiune penală îi va determina să nu mai stea pasivi în faţa acestor situaţii speciale.

 SALA DE SPORT DIN TUNARI ESTE APROAPE GATA

Noua sală de sport din Tunari este aproape gata. În prezent, se lucrează la interioare, iar lucrările vor fi terminate la sfârșitul lunii iunie. Sala de sport din Tunari se află amplasată în curtea Școlii cu clasele I – VIII nr.1, în centrul comunei. Sala va avea o capacitate de aproximativ 150 de locuri şi este construită cu ajutorul Companiei Naţionale de Investiţii, aflată în subordinea Ministerului Dezvoltarii Regionale şi Turismului.

Obiectivul face parte din tipul de săli de sport sport şcolare, cu nivel de practică sportivă competiţională locală. Are teren de handbal şi 150 de locuri pentru spectatori. Pentru comuna Tunari, unde învață peste 500 de elevi și copii de grădiniță, care nu au în acest moment condiții optime pentru desfășurarea orei de educație fizică, această sală de sport este așteptată cu mult entuziasm. ”Ţinând cont de nevoile pe care școala din comună le are, în luna septembrie se va da în folosință noua sală de sport, o sală construită la standardele cerute. Aceasta va putea fi folosită pentru diverse competiţii, dar va avea în primul rând scop didactic”, a declarat viceprimarul Alexandru Neacșu. – CRISTINA ANGHELUȚĂ

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here