Acasă Info Local DGA LA PRIMĂRIA MĂGURELE

DGA LA PRIMĂRIA MĂGURELE

DISTRIBUIȚI

La sediul Primăriei orașului Măgurele a avut loc o activitate de informare anticorupție susținută de ofițerii de prevenire ai Direcției Generale Anticorupție București – Ilfov, care se adresează, într-o primă etapă, lucrătorilor din compartimentele de Relații cu publicul, Urbanism, Cadastru, Registrul agricol, Investiții și achiziții publice, dar și persoanelor cu funcții de conducere din cadrul acestora.

Evenimentul, la care a participat și primarul localității, Narcis Constantin, se desfășoară în baza Protocolului de colaborare încheiat între Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) și Primăria Orașului Măgurele.

În cadrul întâlnirii, lucrătorii DGA au prezentat teme privind identitatea instituțională a instituției, competențele de cercetare a faptelor de corupție, obligaţia și modurile în care o faptă penală poate fi sesizată, protecţia personalului din autorităţile publice, instituţiile publice şi din alte unităţi care semnalează încălcări ale legii, precum și aspecte privind etica și integritatea profesională a funcționarilor publici.

În vederea aducerii la îndeplinire a obiectivului Strategiei Naționale Anticorupție 2016 – 2020, creșterea gradului de educație anticorupție a personalului din cadrul autorităților și instituțiilor publice la nivel central și local, au fost prezentate bunele practici ale D.G.A. în prevenirea și combaterea corupției: managementul riscurilor de corupție (identificarea riscurilor și vulnerabilităților instituționale la corupție) și aspecte teoretice și practice, respectiv infracțiunile de corupție și cazuistică judiciară specifică.

Cu acest prilej, încurajăm cetățenii să ia atitudine împotriva faptelor de corupție printr-un comportament integru. Reamintim că pentru sesizări privind fapte de corupţie săvârșite de personalul Ministerului Afacerilor Interne, Direcția Generală Anticorupție are la dispoziția publicului Linia verde anticorupţie 0800 806 806, număr ce poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă, susțin lucrătorii DGA.

 

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentRUNDA A DOUA
Articolul următorPractica Iubirii

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here