Acasă Educatie DGA participă la ”Școala Altfel”

DGA participă la ”Școala Altfel”

DISTRIBUIȚI

Direcția Generală Anticorupție (D.G.A.) din Ministerul Afacerilor Interne (M.A.I.) participă pentru al treilea an consecutiv la Programul de educație ”Școala altfel” al Ministerului Educației Naționale.

Astfel, în perioada 26 – 30 martie a.c., vor avea loc la sediul D.G.A. din București, Șoseaua Olteniței 390 A, sesiuni de informare anticorupție cu elevii a nouă unități de învățământ din București. De luni până vineri vor fi organizate câte două sesiuni pe zi cu câte două clase ale Colegiului Economic ”Virgil Madgearu”, Colegiul ”Ivan Neculce”, Liceul Teoretic ”C.A. Rosetti”, Liceul Teoretic ”Tudor Vladimirescu”, Școala Centrală, Colegiul Economic ”A.D. Xenopol”, Colegiul Tehnic ”Mircea cel Bătrân”, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și Liceul Teoretic ”Marin Preda”.

Sesiunea de informare vor avea un caracter interactiv, specialiștii D.G.A. urmând să le prezinte elevilor informații care vor cuprinde competențele unității, drepturile, libertățile și obligațiile ce le revin elevilor în calitate de cetățeni în relația cu angajații M.A.I., noțiuni de drept penal, infracțiunile de corupție și cele asimilate acestora, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție, modalitățile de sesizare, consecințele și costurile corupției, precum și cazuri de corupție instrumentate de D.G.A.

Participarea D.G.A. în program are ca scop educarea și formarea atitudinii anticorupție, precum și creșterea gradului de informare a tinerilor cu privire la comportamentul ce trebuie adoptat în relaţia cu personalul M.A.I., reacţia la corupţie şi modul de sesizare a faptelor de corupție.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here