Acasă Info Local DIN NOU DESPRE SUPERIMUNITATE

DIN NOU DESPRE SUPERIMUNITATE

DISTRIBUIȚI

La presiunea mai-marilor din județe, PSD ar vrea să impună, din nou, superimunitatea, prin modificarea noului Cod Penal. Potrivit unor surse social-democrate, cei protejaţi nu vor mai putea fi cercetaţi pentru corupţie şi infracţiuni conexe și se vor şterge toate condamnările pentru aceste infracţiuni. Infracţiunile principale eliminate ar urma să fie conflictul de interese, abuzul în serviciu, luarea de mită și traficul de influenţă. Este vorba, de fapt, de revenirea la textul potrivit căruia nu pot fi acuzaţi de conflict de interese parlamentarii, miniştrii, preşedinţii şi vicepreşedinţii de consilii judeţene, primarii, directori de regii autonome sau societăţi cu capital de stat, alte categorii de bugetari. Aceştia vor fi scoşi din categoria funcţionarilor publici. Dacă va trece acest text de lege, va fi anulată munca de 10 ani a DNA, dar şi toate dosarele de incompatibilitate şi conflicte de interese instrumentate de Agenţia Naţională de Integritate.

Atenție, însă! Curtea Constituţională a fost sesizată de 96 de judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care au considerat recent că aleşii şi numiţii pe funcţii de demnitate publică fac parte din categoria funcţionarilor publici.

1 COMENTARIU

  1. dabija a comentat: Imi cer scuze dar trbueia sa adaug in postul meu si cateva intrebari.Poate unele sunt stupide dar sunt sigur ca nu numai eu as vrea sa stiu raspunsurile:1.Ce masina conduce reprezentantul statului(scoli) care a semnat contractul pentru aceste minunate tablete? 2.Cat a costat dulapul(sa-i zic rastel?) special pentru tablete?3.Cat timp trebuie sa petreaca(piarda) un profesor pentru a introduce datele in minunata tableta? 4.Desi stau tot timpul la incarcat ce se intampla daca exact cand Gigel trebuie sa ia nota 4 se consuma bateria la tableta si se opreste?5.Daca prin absurd (ca banuiesc ca sunt indestructibile) cineva sparge dulapul si fura toate tabletele exista vreo solutie de backup a datelor sau elevii trebuie sa repete anul? 6.Nu era mai simplu sa angajeze niste oameni cu puteri paranormale care sa trasmita prin telepatie parintilor notele si absentele? (si pentru acesti oameni facea statul niste cursuri cu fonduri de la uniunea europeana) 7.Ce masina conduce seful celui care a semnat contractul cu tabletele? 8. Am o problema(fixatie) cu masinile oamenilor? 0 0

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here