Acasă Educatie Din nou la școală

Din nou la școală

DISTRIBUIȚI

scoala_TancabestiAu fost reluate cursurile la Școala Gimnazială din Tâncăbești – Snagov

 

Orele de curs pentru elevii Scolii Gimnaziale ”C. Băicoianu” Tâncăbesti au fost reluate luni, 2 martie 2015, in conditii de deplina siguranta pentru elevi si personalul didactic. Potrivit ISJ Ilfov, măsurătorile realizate in cadrul unitatii de invatamant in cursul zilei de vineri, 27 februarie 2015, au indicat valoarea zero în toate încăperile școlii in ceea ce priveste existenta monoxidului de carbon.

 Masura de reluare a cursurilor a fost decisa de Consiliul de Administrație al scolii, avand in vedere evaluarile realizate de Comisia mixta constituita in data de 18 februarie pentru identificarea cauzelor care au condus la intoxicarea  a a 19 elevi și a două cadre didactice cu monoxid de carbon. Din comisia mixta au facut parte reprezentanți ai Prefecturii Ilfov, Serviciilor Publice Deconcentrate de la nivelul judetului Ilfov, ISU Bucuresti-Ilfov, Primăriei Snagov, Gărzii de Mediu, Direcției de Sănătate Publică Ilfov, Inspecției Muncii, Politiei Stațiunii Snagov, SC Gaz Sud SA, Agenției de Protecție a Mediului București, Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, Scolii Gimnaziale “C. Băicoianu” Tâncăbești.

Prima masura dispusa de comisie a fost achizitionarea si montarea unui echipament de încălzire nou, de ultimă generație, dotat cu senzori de gaz metan și monoxid de carbon in incinta scolii. Echipamentul a fost montat la sediul institutiei in cursul zilei de 22 februarie, in perioada urmatoare realizandu-se verificari zilnice ale functionarii acestuia. Toate verificarile au confirmat functionarea echipamentului in conditii de siguranta.

De asemenea, in urma consultării părinților, cadrelor didactice și reprezentanților sindicatelor, a fost întocmit și transmis spre avizare Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, Graficul privind recuperarea materiei, astfel încât elevii să nu fie afectați la Evaluarea Națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here