Acasă Economie Din nou promisiuni: Linia ferată directă între București și Otopeni, gata până...

Din nou promisiuni: Linia ferată directă între București și Otopeni, gata până la Europeanul de fotbal din 2020

DISTRIBUIȚI

Linia feroviară directă de trei kilometri care ar trebui să făcă legătura între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Otopeni va fi terminată la timp pentru Campionatul European de Fotbal din 2020, susțin reprezentanţii CFR Infrastructură. Proiectul prevede construirea unei linii feroviare între comuna Baloteşti şi terminalul Sosiri al aeroportului, iar durata călătoriei va fi de 22 de minute, faţă de aproximativ o oră cât este în prezent. Termenul maxim de execuţie este de 14 luni.

La ieşire din Baloteşti ne desprindem cu linie simplă până la aeroport şi ne înscriem pe scuarul din faţa parcării de la Sosiri şi peste sensul giratoriu de la Sosiri va fi, practic, staţia de cale ferată, care se racordează la etajul 2 în parcarea Sosiri de la aeroport, a declarat Manuela Badea, director de proiect al CFR Infrastructură.

Trenurile de călători vor circula la un interval de 30 de minute, cu o capacitate de preluare de 250 de călători pe cursă. Proiectul are o valoare estimată de 500 milioane de lei şi este finanţat din fonduri europene. Foto – Știrile Pro TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here