Acasă Info Local Directorii de spitale și de centre sociale, convocați la CJ Ilfov

Directorii de spitale și de centre sociale, convocați la CJ Ilfov

DISTRIBUIȚI

Întrucât numărul celor infectați cu Covid 19 a crescut mult în ultimele trei zile, președintele Consiliului Județean Ilfov, Marian Petrache, a convocat vineri toți directorii de spitale și de centre sociale din subordinea CJ pentru că se impun noi măsuri.

”Mi-e teamă că valul mare de îmbolnăviri abia acum începe. Pe sârbi i-au făcut meciurile, pe noi ne-au făcut cluburile. La ei a fost nevoie de un meci de fotbal să explodeze numărul de cazuri. La noi au fost de ajuns trei week-enduri la mare. Iar acum, de când oamenii nu mai sunt atât de vigilenți cu restricțiile, iar autoritățile au relaxat măsurile, mă uit în parcuri și în unele sunt odată și 150 de copii. Dacă sunt doi infectați, îi pot îmbolnăvi pe toți. Ceea ce înseamnă că virusul merge în 150 de familii. Și se răspândește exponențial”, declară Petrache.

De aceea în spitale esențial este triajul și respectarea regulilor de către personalul sanitar.

Petrache spune că a evaluat necesarul de materiale de protecție până la sfârșitul anului și bugetele necesare și că ”deocamdată suntem în parametri”.

Petrache: ”De asemenea achiziționăm noi teste de COVID ca să verificăm starea de sănătate, prin rotație, a tuturor angajaților din insituțiile la risc din subordinea noastră – spitale, centre de protecție socială și serviciul de evidență a populației. Sunt convins că managerii de la spitalul județean, Buftea și Bălăceanca – dl. Călin Laza, dna. Florentina Rudeanu, dl. Călin Cristea și colegii care au în grija lor copii și bătrâni, au înțeles exact cu ce ne confruntăm. E un moment delicat. Dacă îl tratăm cu seriozitate, dacă stăm de vorbă cu angajații, dacă pacienții și publicul înțeleg că e nevoie să poarte mască, să facă programări, să evite pe cât posibil contactul cu alți oameni și mai ales aglomerările, dacă respectăm reguli clare, totul va fi în ordine”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

14 + 17 =