Acasă Economie DJ 100 Otopeni – Tunari va fi reabilitat complet

DJ 100 Otopeni – Tunari va fi reabilitat complet

DISTRIBUIȚI

La 28 martie 2022, Ștefan Rădulescu, vicepreședinte al Consiliului Județean Ilfov, a avut o întâlnire de lucru pe DJ 100 Otopeni – Tunari, unde au început lucrările de refacere a infrastructurii rutiere. Oficialul județean a discutat cu primarul comunei Tunari, reprezentanții firmei constructoare și alți specialiști implicați în proiect și au pus la punct ultimele detalii pentru ca lucrarea să se desfășoare în condițiile stabilite în contract.

Pe DJ 100 vor fi reabilitați și modernizați 3,7 km de drum. Proiectul include realizarea de sisteme pentru scurgerea apelor pluviale, trotuare și parcări.

Șoseaua este foarte importantă pentru localitățile ilfovene din nordul Capitalei. Pe DJ 100, deplasarea între Otopeni și Tunari se face în doar câteva minute, mult mai rapid decât traseul pe DNCB – Șoseaua de Centură. După reabilitare, oamenii vor putea circula în siguranță, iar riscul de producere a unor evenimente rutiere va scădea. De asemenea, un drum mai bun înseamnă și un consum mai mic de carburant, precum și o poluare mai mică pentru comunitățile din zonă.

Potrivit hărții investițiilor în infrastructura locală, modernizarea și reabilitarea DJ 100 Otopeni – Tunari vizează traseul cuprins între km 2+200 și km. 5+900, iar valoarea totală a proiectului este 11.166.087 lei, din fonduri locale.

Hubert Thuma, președintele Consiliuli Județean Ilfov a desclarat că aceste proiecte ”trebuie puse rapid în practică întrucât Ilfovul are nevoie de o infrastructură solidă și trebuie să se dezvolte permanent”.

Contractul de execuție a fost semnat în urmă cu o lună. Data prevăzută pentru finalizarea proiectului este 31 decembrie 2022. – Cristina ANGHELUȚĂ

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here