Acasă Info Local DOI DINTR-O LOVITURĂ

DOI DINTR-O LOVITURĂ

DISTRIBUIȚI

Doi dintr-o lovitura

Primarii din Dărăști și Măgurele, suspendați din funcție

Prefectul de Ilfov, Adrian Petcu, i-a suspendat din funcție pe primarii localităților Dărăști și Măgurele.

Primarul comunei Dărăști, Ștefan Iancu, a pierdut definitiv procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Inspectorii acestei instituții au constatat, în urmă cu patru ani, că în perioada 5 martie 1998 – 12 octombrie 2009, Ștefan Iancu a deţinut, simultan, atât funcția de primar al comunei Dărăști, cât și funcția de administrator în cadrul S.C. Cosmin Comprod Impex SRL, încălcând, astfel, legea privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare. La 25 iunie 2008, a fost validat primul mandat de primar al lui Iancu, acesta nerenunțând la funcția de administrator de firmă decât în 2009. Iancu, ales de două ori primar pe listele PSD, nu va mai avea voie să exercite o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de trei ani.

La rândul său, primarul orașului Măgurele, Dumitru Ruse, a fost suspendat din funcție întrucât a pierdut definitiv procesul prin care a fost acuzat de luare de mită și condamnat la închisoare cu suspendare.

Cu puțin timp înainte de alegerile din 2012, Ruse proaspăt membru al PSD, după opt ani petercuți la PDL, a fost prins în flagrant-delict în timp ce primea 1.500 de lei, reprezentând jumătate din suma pe care i-o solicitase reprezentantului unei firme de construcţii pentru a-i permite să arunce pe un teren al primăriei o mare cantitate de moloz. Dumitru Ruse a stat atunci în arest preventiv 30 de zile. – VLAD CRISTEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here