Acasă Educatie În Ilfov, Pentru o cincime din clădirile care adăpostesc activități educaționale NU...

În Ilfov, Pentru o cincime din clădirile care adăpostesc activități educaționale NU există autorizație PSI

DISTRIBUIȚI

foto 1 material 1 pagina 4

Din cele 339 de clădiri aflate în aflate sub jurisdicția Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, 261 de clădiri (251 de stat și 3 private) nu necesită autorizare PSI din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență. Din totalul celor 78 de clădiri care trebuie autorizate PSI, doar 5 (3 clădiri aparținând unor instituții de stat și două aparținând unor instituții particulare) sunt autorizate, restul 73 clădiri (58 instituții de stat și 15 – instituții private) nu au autorizație pentru securitatea la incendiu.

Datele au fost furnizate de Inspectoratul Școlar, la solicitarea publicației Viitorul Ilfovean. Concomitent, am formulat o solicitare similară și Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Dealul Spirii” București – Ilfov, ale cărui date încă le așteptăm.

Precizăm faptul că în majoritatea unităților de învățământ, modernizate sau nu, au loc frecvent activități culturale și sportive, care implică participarea unui număr mare de persoane.

 

Șefii din Educație, pasibili de anchetă?

 

După declarația fostului prim-ministru interimar Sorin Cîmpeanu, potrivit căreia doar 7% din şcoli au aviz PSI, coroborată cu lipsa autorizațiilor sanitare de funcţionare, procurorii i-ar putea ancheta pe toţi șefii din Educație care au propus programe cum ar fi cumpărarea de manuale digitale, introducerea internetului în şcoli, cumpărarea de calculatoare în unitățile de învățământ și programul sălilor de sport, scrie cotidianul Puterea.

Toţi cei care au semnat pentru aceste lucruri, chiar şi cei care au aprobat prin hotărâre de guvern sau ordonanţă de urgență astfel de achiziţii şi programe sunt pasibili de anchetă pentru că au prioritizat astfel de investiții (utile în circumstanțe normale, dar inutile în condițiile inexistenței securității copiilor și cadrelor didactice) în detrimentul respectării legii și afectând securitatea și integritatea populației. Chiar dacă legea achiziţiilor a fost respectată, mai susține sursa citată! – CĂLIN MATEI

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here