Acasă Social Doi polonezi, preluați din Turcia alături de cei opt români care au...

Doi polonezi, preluați din Turcia alături de cei opt români care au solicitat repatrierea

DISTRIBUIȚI

În cursul serii de luni, 6 februarie, opt cetățeni români au fost îmbarcați cu succes în vederea repatrierii de pe Aeroportul din Adana, Republica Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a DSU. De asemenea, doi cetățeni polonezi au fost îmbarcati la bordul aceleiași aeronave.

Reprezentanții Ambasadei României la Ankara și echipa consulară mobilă se află în contact permanent cu autoritățile române și turce competente pentru coordonare și stabilirea tuturor detaliilor necesare demersurilor de repatriere în siguranță a cetățenilor români.

Cei opt cetățeni români – cinci studenți și trei cadre didactice – se aflau în Adana și au solicitat să fie repatriati. La sosirea în România, IGSU a preluat pasagerii și îi va transporta către localitățile de domiciliu.

La Ambasada României la Ankara au fost primite în total 11 solicitări de informații și asistență consulară.

Personalul Ambasadei României la Ankara continuă dialogul cu autoritățile turce și este în legătură cu cetățenii români care au solicitat asistență, fiind întreprinse demersurile necesare în vederea identificării unor modalități de repatriere a acestora sau de acordare de alt tip de sprijin consular, după caz.

MAE reia recomandarea adresată cetățenilor români aflați în zonele afectate de cutremur de a se informa din surse oficiale despre evoluția situației de la fața locului și de a respecta instrucțiunile autorităților turce.

 MAE reamintește faptul că cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.7945 și +90.312.447.7940, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. Totodată, cetățenii români au la dispoziție și telefonul de urgență al secției consulare de la Ankara: +90.532.318.1726.

 

 

2 COMENTARII

  1. […] În cursul serii de luni, 6 februarie, opt cetățeni români au fost îmbarcați cu succes în vederea repatrierii de pe Aeroportul din Adana, Republica Turcia, prin intermediul unui zbor umanitar MApN organizat ca parte a misiunii de sprijin a DSU. De asemenea, doi cetățeni polonezi au fost îmbarcati la bordul aceleiași aeronave. Reprezentanții Ambasadei României […]  » Vezi detalii […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here