Acasă Info Local Trei aleși locali ilfoveni, în vizorul ANI

Trei aleși locali ilfoveni, în vizorul ANI

DISTRIBUIȚI

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat astăzi, 7 februarie 2023, că a constatat existența unui conflict de interese administrative în cazul a trei aleși locali ilfoveni. 

Primul pe lista ANI este primarul comunei Mogoșoaia,  despre care instituția a sesizat Parchetul General în legătură cu posibila folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Concret, ANI îl acuză pe Paul Precup, că, în calitate de primar, a inițiat și semnat documente privind schimbarea regimului juridic, economic sau tehnic a unor terenuri din Sectorul Zero, incluse în proiectul ”Zona de dezvoltare a comunei Mogoșoaia, Județul Ilfov”, demers care a creat un avantaj patrimonial pentru fiul acestuia.

Celelalte două cazuri semnalate de ANI vizează viceprimarul și un consilier local din Popești-Leordeni.

Viceprimarul Adrian Ștefănescu și consilierul Marian Ciotoianu sunt acuzați că, în calitate de consilieri locali au participat la adoptarea, în septembrie 2021, a unei HCL privind încetarea mandatelor de consilieri locali, ei figurând pe lista consilierilor locali ale căror mandate au fost declarate încetate de drept.

De asemenea, viceprimarul a participat la adoptarea HCL din august 2021 prin care a fost aprobat PUZ-ul pentru un ansamblu de locuințe aflat pe terenul deținut de o firmă al cărei asociat unic și administrator era.

ANI precizează că, în exercitarea dreptului la apărare, persoanele evaluate au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

1 COMENTARIU

  1. […] Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat astăzi, 7 februarie 2023, că a constatat existența unui conflict de interese administrative în cazul a trei aleși locali ilfoveni.  Primul pe lista ANI este primarul comunei Mogoșoaia,  despre care instituția a sesizat Parchetul General în legătură cu posibila folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane. Concret, ANI […]  » Vezi detalii […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here