Acasă Anchete Doi reținuți în cazul fabricii clandestine de îmbrăcăminte din Pantelimon

Doi reținuți în cazul fabricii clandestine de îmbrăcăminte din Pantelimon

DISTRIBUIȚI

Polițiștii din Ilfov au reținut două persoane care dețin o fabrică clandestină de articole vestimentare contrafăcute în orașul Pantelimon și au ridicat în vederea confiscării 3.000 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute, precum și aparatura și materialele utilizate în activitatea infracțională.

La 19 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, cu sprijinul polițiștilor orașului Pantelimon din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov, au destructurat o grupare specializată în contrafacerea articolelor vestimentare.

Pentru documentarea întregii activități infracționale polițiștii au efectuat două percheziții domiciliare la un imobil din Pantelimon, unde au descoperit o fabrică clandestină de îmbrăcăminte, precum și la un depozit în Sectorul 2, unde membrii grupării aveau depozitate articole vestimentare neinscripționate dar și inscripționate cu diferite mărci cunoscute.

Polițiștii au ridicat pentru continuarea cercetărilor, de la cele două locații, peste 3.000 de articole de îmbrăcăminte contrafăcute – respectiv, treninguri, veste, pantaloni, cămăși, geci, peste 27.500 de etichete cu mărci cunoscute, aproximativ 6.400 cheițe de fermoar inscripționate cu o marcă renumită, peste 4.500 de abțibilduri inscripționate cu însemnele unor mărci, precum și aparatura și materialele utilizate în activitatea infracțională.

De asemenea, patru persoane au fost aduse la sediul poliției pentru audieri, dintre care două au fost reținute fiind prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu cu propunere de arestare.

Membrii grupării au adus din Turcia articolele de îmbracăminte neinscripționate la depozitul din București, de unde hainele au fost tansferate și inscripționate cu mărci cunoscute la fabrica clandestină din Pantelimon. Marfa ar fi fost comercializată prin complexe comerciale din București cât și din țară, precum și în mediul online. Prejudiciul cauzat se ridică la aproximativ 500.000 de euro.

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice continuă cercetările față de cei în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrafacere a unei mărci înregistrate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here