Acasă Info Local DOSARELE DE DESPĂGUBIRI, DEPARTE DE A FI SOLUȚIONATE

DOSARELE DE DESPĂGUBIRI, DEPARTE DE A FI SOLUȚIONATE

DISTRIBUIȚI

despagubiri prefectura 1Anul trecut, s-au înscris în audiență la conducerea Prefecturii Ilfov 558 de persoane, 418 fiind prezente și sesizând în general probleme de fond funciar. Doar cinci la sută au ridicat probleme sociale (solicitări de atribuiri de locuințe sau teren conform Legii nr.15/2003, sesizări privind tergiversarea obținerii unor avize, sesizări cu privire la tulburarea posesiei sau probleme edilitare), se arată în Raportul de activitate pentru 2015 al instituției condusă de Adrian Petcu. Dintre cetățenii primiți în audiență, 198 au depus petiții, iar 21 au fost îndrumați către instanțele de judecată.

            Referitor la aplicarea Legii nr. 9/1998 privind acordarea de compensații cetățenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România și Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940, și a Legii nr.290/2003 referitoare la despăgubirile sau compensațiile cetățenilor români pentru bunurile sechestrate, reținute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, ca urmare a stării de război și a aplicării Tratatului de Pace dintre România și Puterile Aliate și Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947, Comsia Județeană Ilfov a adoptat șapte hotărâri, iar alte 25 de dosare au fost trimise Comsiei Municipiului București.

            Trebuie menționat faptul că activitatea de soluționare a cererilor de către Comisia Județeană Ilfov a fost blocată la jumătatea anului trecut din cauza imposibilității de întocmire a rapoartelor tehnice de evaluare a despăgubirilor ca urmare a refuzului reprezentanților Direcției Regionale în Construcții București – Ilfov de a participa la ședințele Comisiei Tehnice pentru evaluarea construcțiilor, terenurilor și a recoltelor. Aceștia susțin că nu au atribuții și competențe în expertizări de construcții, evaluări financiare sau efectuări de rapoarte tehnice de despăgubire. Drept urmare, Prefectura Ilfov a solicitat autorităților administrației publice locale din județ pentru a veni cu astfel de specialiști. Prefectura Ilfov a solicitat, de aseemenea, sprijin Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP) pentru a veni cu soluții de deblocare a activității de soluționare a cererilor de către Comisia Județeană cauzată de imposibilitatea de a fi întocmite rapoarte tehnice de evaluare a despăgubirilor.

            Referitor la notificările legate de Legea nr.10/2001, pentru 53 de dispoziții de primar au fost întocmite referate conținând avizul de legalitate al prefectului și au fost transmise, împreună cu dosarele aferente, Secretariatului Comisiei Centrale din cadrul ANRP, iar pentru actele administrative incomplete sau nelegale, dosarele de despăgubiri au fost returnate primăriilor. – CĂLIN MATEI

 

1 COMENTARIU

  1. Faceți ceva pentru infrastructură APA-CANAL pietruirea străzilor,iluminat e ca in comuna primitivă Str Avram Iancu Dobroiesti, Liliacului, Salciei,Nucului, Lamiitel,Fermei.Gunoie și mizerie aruncate și pe străzi și pe marginea lacului Pantelimon. Poliția locală nu face nimic.E rusinos să nu existe un proiect pentru fonduri europene pentru dezvoltarea localității demarat de Primărie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here