Acasă Educatie Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov, un nou...

Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov, un nou sediu, o nouă viziune

DISTRIBUIȚI

Cultura IlfovAbia mutat în noul sediu din Otopeni la început de an (Şoseaua Calea Bucureștilor, nr. 222 C, et. 2), Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov (CJCPCT), aflat de curând sub conducerea domnului Cristian Toma, și-a propus realizarea unor proiecte novatoare de promovare a artei și culturii în întreg spațial comunitar al județului Ilfov.

Astfel, în cadrul proiectului cultural ”Vine TEATRUL în școala ta!”, spectacolul de teatru interactiv ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, creat după basmul cules de Petre Ispirescu, a fost organizat și prezentat în cursul lunii februarie 2016 în locații precum MoaraVlăsiei (Școala nr.1 – spectacol pe 25 februarie, Școala nr 2 – spectacol pe 25 februarie 2016, Școala nr 3 – spectacol pe 25 februarie 2016) și Corbeanca (Școala nr.1 – două spectacole – pe 29 februarie 2016, la clasele V-VIII și la Școala nr. 2 – un spectacol pe 29 februarie 2016, la clasele V-VIII).

Basmul românesc nepereche ”Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” s-a bucurat de un success neașteptat, atât în rândul sutelor de elevil, cât și al cadrelor didactice coordonatoare. Actorii trupei de teatru au creat un univers nou, feeric, încărcat de semnificații și simboluri, benefic pentru elevii dornici de cultură.

Au fost demarate și alte noi proiecte: ”Muzica este prietena mea” și ”Teatrul – Divertisment și recreere”, iar altele sunt în pregătire. Pe lângă legăturile permanente și promovarea creatorilor de tradiții din județul Ilfov, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Ilfov își propune participarea la unele manifestări de anvergură, precum festivaluri, expoziții, simpozioane, lansări de carte, dar și organizarea unor asemenea manifestări în cadrul județului nostru. Numai printr-o coordonare managerială și o viziune clară activitățile prezente și viitoare ale Centrului vor aduce tuturor locuitorilor din județul Ilfov numai bucurie și satisfacție. Dacă nu aveți timp pentru cultură, prin programele noastre pertinente și mobilizatoare vom încerca să aducem noi cultura la dumneavoastră! – GEORGE V. GRIGORE, șef birou Cultură CJCPCT Ilfov

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here