Acasă Info Local DOSARUL MITREA, AMÂNAT PENTRU 30 SEPTEMBRIE

DOSARUL MITREA, AMÂNAT PENTRU 30 SEPTEMBRIE

DISTRIBUIȚI
sursa foto: Cotidianul.ro

Deputatul este acuzat de corupție în legătură cu renovarea casei mamei sale din Voluntari

Instanța supremă a amânat, pentru 30 septembrie, judecarea dosarului în care deputatul PSD, Miron Mitrea, este acuzat de corupție în legătură cu renovarea casei mamei sale din Voluntari. La termenul din 28 august, instanța a anunțat că la dosar au fost depuse o expertiză contabilă și una tehnică, precum și opinia unui expert parte. Avocații lui Mitrea au solicitat amânarea procesului, pe motiv că nu au luat la cunoștință de opinia expertului parte, iar judecătorii au fost de accord. .

Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, în perioada 2000 – 2004, a fost acuzat de DNA de luare de mită, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, în legătură directă cu infracțiunea de corupție, uz de fals. În același dosar a fost trimisă în judecată Irina Jianu, șef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcții (ISC), ulterior inspector general de Stat în construcții la ISC, acuzată de dare de mită, folosirea cu rea-credință a bunurilor societăților comerciale într-un scop contrar intereselor acestora, fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată. De asemenea, a fost trimis în instanță Nicolae Popescu, fost arhitect-șef la Primăria Voluntari, acuzat de fals material în înscrisuri oficiale și favorizarea infractorului.

Potrivit DNA, în perioada 2001 – 2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în fruntea ISC. Suma ar reprezenta contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare și dotare efectuate, cu titlu gratuit și în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză, de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău și SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din Voluntari, Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea. – AGERPRES

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here