Acasă Anchete Două dosare penale pentru consumul de droguri și de alcool la volan

Două dosare penale pentru consumul de droguri și de alcool la volan

DISTRIBUIȚI
Politia rutiera

În noaptea de 6/7 iulie a.c., polițiștii rutieri din Ilfov au întocmit două dosare de urmărire penală, pentru consumul de substanțe psihoactive și alcool la volan.

Potrivit IPJ Ilfov, la 6 iulie a.c., în jurul orei 23:30, polițiștii orașului Voluntari au oprit în trafic un autoturism, iar în urma testării cu aparatul drugtest a conducătorului auto, respectiv o tânără de 20 de ani, rezultatul a fost pozitiv la consumul de canabis. A fost întocmit dosar penal, în care cercetările sunt continuate de polițiștii din Voluntari, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive.

Ka 7 iulie a.c., în jurul orei 1:10, polițiștii rutieri din Popești Leordeni au efectuat semnale de oprire unui autoturism, care circula pe DNCB din localiate. Conducătorul auto a refuzat să oprească la semnalul polițiștilor rutieri  și abia ulterior a oprit într-o parcare.

Polițiștii au identificat conducătorul auto, respectiv un bărbat, în vârstă de 44 de ani, din judetul Ilfov, iar în urma verificărilor efectuate au constatat că acesta avea dreptul de a conduce suspendat.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatele alcooltest și drug test, care au indicat valoarea de 0,47 mg/l de alcool pur în aerul expirat și un rezultat pozitiv, la consumul de canabis și amfetamină.

În cauză a fost întocmit dosar penal, cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice și a substanțelor psihoactive.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here