Acasă Anchete Două persoane reținute într-un dosar penal, pentru înșelaciune și fals în înscrisuri

Două persoane reținute într-un dosar penal, pentru înșelaciune și fals în înscrisuri

DISTRIBUIȚI

La data de 9 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov, sub cordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea au efectuat 2 perchezitii domiciliare în județul Ilfov și o percheziție domiciliară în județul Arad, în cadrul unui dosar de urmărire penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

În fapt, în perioada august 2023 – ianuarie 2024, o femeie de 39 de ani și un bărbat de 37 de ani, prin manopere frauduloase ar fi indus în eroare persoanele vătămate, prin aceea că, le-ar fi creat acestora falsa reprezentare cu privire la posibilitatea adjudecării prin intermediul unor licitații publice a 122 de ceasuri de colecție, 4 autovehicule de lux și aproximativ 8 kg. de aur, prejudiciul total fiind de 1.450.000 de lei.

La percheziție au fost descoperite și indisponibilizate mai multe înscrisuri, în vederea continuării cercetărilor.

4 persoane au fost conduse la sediu Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov pentru cercetări.

În urma probatorului administrat, polițiștii  Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Ilfov au dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de cele 2 persoane, în cauză cercetările fiind continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată.

În cursul zilei de astăzi, cele 2 persoane vor fi  prezentate procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri legale.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here