Acasă Politic Dragnea, la RRA: Trebuie regândit tot sistemul de Justiție din România

Dragnea, la RRA: Trebuie regândit tot sistemul de Justiție din România

DISTRIBUIȚI

Vor fi aduși specialiști din străinătatePreședintele PSD, Liviu Dragnea, anunţă schimbări majore în sistemul de Justiție din România. Vor fi aduşi specialişti din străinătate pentru a lucra la o lege a răspunderii magistraţilor, dar trebuie regândit întreg sistemul, pentru că există probleme majore.

”Legea răspunderii magistraţilor este o prioritate pentru toată lumea şi eu ceea ce am spus în campanie susţin în continuare. Este nevoie de o discuţie şi o dezbatere amplă despre toată legislaţia din domeniul judiciar şi din domeniul justiţiei. Să nu uităm, totuşi, că în România, Curtea Constituţională a zdrenţuit Codurile Penale. Sunt peste 100 de articole care au fost declarate neconstituţionale şi asta înseamnă că noi avem o problemă pe fond cu aceste legi. Nu cred că mai există undeva în lume sau la noi în legislaţie vreo lege unde să se regăsească peste 100 de articole declarate neconstituţionale. În ceea ce priveşte legea răspunderii magistraţilor, pe mine mă interesează să găsim un pachet de măsuri legale prin care judecătorii să se simtă mult mai protejaţi, mult mai protejaţi în raport cu posibilele influenţe sau presiuni din partea unor persoane sau instituţii, indiferent ce funcţie ocupă în statul român, pentru că eu, ca cetăţean român, îmi doresc ca atunci când merg în faţa unei instanţe un judecător să judece doar din punct de vedere al legii, fără influenţe externe (…) Avem ca obiectiv, două ţinte: judecătorii să se simtă protejaţi şi să judece aşa cum le dictează conştiinţa, iar pe de altă parte cetăţeanul să ştie că merge în faţa judecătorului şi va fi judecat conform legii”, a declarat Liviu Dragnea la Radio România Actualități.

Liviu Dragnea a spus că vor fi aduşi experţi din străinătate precum cei de la Comisia de la Veneţia, experţi de la Comisia Europeană, dar vor participa şi reprezentanţi ai instituţiilor judiciare din România. Rolul acestora va fi să gândeascăun pachet de măsuri prin care se va reforma sistemul de justiţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here