Acasă Educatie DREPT LA REPLICĂ

DREPT LA REPLICĂ

DISTRIBUIȚI

Data: 14 noiembrie 2014

 

Stimate domnule redactor-şef,

În ediţia electronică a publicaţiei Viitorul Ilfovean din 11 noiembrie 2014 aţi publicat articolul cu titlul „”Sărbătoare în familie la ISJ Ilfov” , care conţine o serie de afirmaţii eronate şi informaţii false cu privire la activitatea ISJ Ilfov.

Pentru o corectă informare a cititorilor dvs şi în spiritul respectului pentru adevăr, vă rugăm să daţi publicităţii următorul drept la replică.

DREPTUL LA REPLICĂ

Articolul ”Sărbătoare în familie la ISJ Ilfov”, publicat pe 11 noiembrie 2014 pe www.viitorulilfovean.ro dezinformează opinia publică prin prezentarea unor informaţii false şi a unor afirmaţii eronate.

Luni, 10 noiembrie 2014, la sediul ISJ Ilfov din Calea 13 Septembrie nr. 209 a avut loc timp de două ore, o festivitate prin care s-a marcat cea de-a X- a ediție (deci nu a XVI-a ediţie, aşa cum eronat se menţionează) a Zilei Inspectoratului Școlar Județean Ilfov, eveniment ce se înscrie în strategia anuală de promovare a imaginii instituționale.

Deschiși către comunitate, am lansat, ca în fiecare an, invitații către toți partenerii educaționali de a participa la acest eveniment: directori, profesori, reprezentanți ai autorităților județene și locale, părinți, elevi. Subliniem că nu a existat nici o selecţie arbitrară în privinţa invitaţilor, aceste persoane fiind partenerii ISJ în activităţile pe care le desfăşoară permanent. În aceste condiţii, considerăm nejustificate aprecierile maliţioase potrivit cărora „doar cei aleşi” au fost invitaţi la eveniment. În ceea ce priveşte dreptul oricăror persoane de a fi informate în legătură cu activitatea ISJ, în baza prevederilor legale, considerăm că l-am respectat întrucât am publicat pe site-ul instituţiei un comunicat de presă şi în acest sens şi fotografii aferente.

În ceea ce priveşte informaţia potrivit căreia „Felicitările, masa și dansul au continuat, pentru unii, la Voluntari, la Hotel Alexander”, subliniem că această informaţie este FALSĂ. Reiterăm că aniversarea a inclus un singur eveniment, cel derulat la sediul ISJ Ilfov. După încheierea activității, instituția și-a continuat programul obișnuit.

Ne exprimăm speranţa că veţi publica acest articol în aceleaşi condiţii în care aţi publicat articolul iniţial. De asemenea, vă asigurăm de deschiderea ISJ pentru colaborare în viitor, în limita prevederilor legale pe baza cărora funcţionăm.

            Precizare din partea redacției

            Am prezentat acest Drept la replică, nesemnat, pentru a da posibiliatea IȘJ Ilfov să își exprime punctul de vedere, numai că acesta nu corespunde întocmai realității.

            Singura greșeală, pe care ne-o asumăm, este legată de numărul anilor împliniți de IȘJ Ilfov – 10 – în loc de 16, explicabilă prin comunicarea deficitară a IȘJ Ilfov. În rest, ne menținem punctul de vedere, reamintindu-vă că la eveniment nu au fost invitate, din considerente care ne scapă și asupra cărora nu dorim să facem speculații, mass-media, foștii inspectori școlari generali sau reprezentanți ai administrației locale, așa cum s-a întâmplat în anii anteriori.

De asemenea, atragem atenția că fotografiile despre eveniment au fost postate pe site-ul IȘJ Ilfov doar după materialul publicat de Viitorul Ilfovean, iar Dvs. ne-ați recomandat ca pentru ilustrarea lui să consultăm paginile de facebook ale diverșilor participanți.

În ceea ce privește prezența la Hotel Alexander, în seara de 10 noiembrie 2014, a unor oficiali ai IȘJ Ilfov, inclusiv a inspectorului școlar general adjunct, vă semnalăm faptul că sursele on-line rezervă multe surprize. – Redacția

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here