Acasă Editorial Dubla măsură

Dubla măsură

DISTRIBUIȚI

Cătălin DRAGOMIR

Un sondaj de opinie realizat recent la nivel european arată că 40% dintre români cred în teoriile conspirației legate de pandemia de Covid 19. Alte studii susțin că peste 40% dintre români sunt analfabeți funcționali, adică știu să scrie și să citească (mai greu, dar știu), fără a înțelege mare lucru din asta. Datele oficiale arată că puțin peste 4,7 milioane de români – din cei 20 de milioane potrivit statisticilor – au ales să se vaccineze împotriva Covid 19, majoritatea fiind din mediul urban, mai ales din orașele mari.

Propaganda anti-vaccin și-a făcut și își face ”datoria”, indiferent că vorbim despre conspirațiile din presă și de pe rețelele de socializare sau despre declarațiile unor politicieni (vaccinați în particular, dar conspiraționiști în spațiul public). Nu trebuie să trecem ușor peste faptul că avem fruntași politici din opoziție care au spus permanent, pe unde au fost invitați, că există mari semne de întrebare legate de Covid 19, că vaccinul lasă ”urme” în organism, că ”ne bagă CIP-uri” pentru ca bogătașii lumii să ne urmărească, iar acum acuză Guvernul că are o campanie pro-vaccinare care a ”eșuat lamentabil”. Da, sunt aceiași politicieni care înainte de campania electorală spuneau din casă în casă că ”a doua zi după alegeri se închide țara”, aceiași care au înspăimântat vârstnicii că nu își vor mai lua pensile dacă iese ”cine nu trebuie”, aceiași care învârtesc retorica potrivit căreia ”suntem sclavii Europei, ne vindem țara pe nimic și cumpărăm totul din import”. Problema e că sunt aceiași politicieni care au un cu totul alt comportament când vine vorba de viața lor, de existența lor. Sunt printre primii vaccinați, merg des în vacanțe în Occident (ăla pe care îl hulesc la televizor), preferă mașinile produse în Vest, își fac cumpărăturile numai din hipermarketuri-le alea pline de ”plastice de afară” și, acolo unde e cazul, se tratează la clinici private. Să mai spunem că sunt personaje care își schimbă ușor discursul dacă nu sunt în fața unei camera de luat vedere și dacă nu trebuie să urmeze un anumit punctaj de la partid.

Din păcate, românul crede mult în astfel de oameni, pe aceștia îi consideră politicieni” care țin cu adevărat la țara lor”, niște ”adevărați patrioți”. În aceste condiții nu e de mirare că țara e așa cum e.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

four + five =