Acasă Politic Efectul Orban: Și PSD depune plângere

Efectul Orban: Și PSD depune plângere

DISTRIBUIȚI

PSD încearcă să contracareze gestul politic al lui Ludovic Orban și analizează posibilitatea să depună o plângere împotriva preşedintelui Klaus Iohannis. În acest context, președintele Liviu Dragnea a anunţat că juriştii partidului analizează o cale prin care să răspundă demersului. “E o acuzaţie dementă. Această sesizare făcută de această unealtă este concepută şi redactată la Cotroceni. Vom constata cu toţii că este, de fapt, făcută la Cotroceni şi e ca urmare a ameninţărilor preşedintelui împotriva Vioricăi Dăncilă. Este dorinţa lui Klaus Iohannis de a prelua brutal guvernarea, ocolind alegerile democratice, preluând-o prin şantaj împotriva prim-ministrului, punând presiune din ce în ce mai mare asupra premierului. Preşedintele vrea totată puterea şi controlul total pe instituţiile statului într-un mod brutal şi nedemocratic”, a declarat Dragnea, la Parlament.

Dragnea: “Se analizează posibilitatea de a depune o plângere. Juriştii noştri n-au capacitatea de a reacţiona atât de repede. Sesizarea e pregătită de câteva săptămâni la Cotroceni”, a adăugat el, referindu-se la plângerea lui Orban împotriva sa și a premierului.

Nu înultimul rând, Dragnea a reamintit că PSD nu ia în calcul, deocamdată, suspendarea din funcție a președintelui României. “Nu este miza PSD în acest moment”. “Din moment ce a început acest serial de ameninţări, am discutat în partid. Nu o să stăm cu mîinile încrucişate”.

După cum se știe, liderul PNL, Ludovic Orban, a sesizat initial Parchetul General în cazul Ambasadei din Israel, Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea fiind vizați pentru înaltă trădare și divulgarea de informații secrete. Parchetul şi-a declinat competenţa şi a trimis plângerea procurorilor DIICOT.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here