Acasă Cultura ELITA SCRIITORILOR ROMÂNI – LA BOOKEXPO AMERICA

ELITA SCRIITORILOR ROMÂNI – LA BOOKEXPO AMERICA

DISTRIBUIȚI

coltul de culturaRomânia a fost prezentă la ediția 2015 a târgului de carte BOOKEXPO AMERICA (BEA), desfășurată în perioada 27 – 31 mai la New York, cu un stand și o serie de evenimente, anunță publicația electronică timpromanaesc.ro. Programul a inclus întâlniri cu scriitorii Norman Manea (în dialog cu Bogdan Alexandru Stănescu, pe scena BEA și la stand) și Petru Popescu, care a vorbit, alături de Mona Momescu (șefa catedrei ”Nicolae Iorga” de la Columbia University) despre condiția scriitorului și artistului român stabilit peste Ocean.

La standul României au fost prezenți, de asemenea, autorii Ana Blandiana, Romulus Rusan, Oana Cajal (care și-a prezentat, la standul României, cartea Posters for Unwritten Plays, Editura ICR), Theodor Damian, Mirela Roznoveanu, Alexandra Conte, Aurora Cornu, Valery Oisteanu, Carmen Firan, Valentina Ciaprazi.

Doina Uricariu, directorul ICR New York, a prezenta, tot la standul României, cartea ”Pas cu pas” a președintelui Klaus Iohannis (Editura Curtea Veche). Bogdan Hrib și Lawrence Block au discutat, la East Side Stage, despre Filiera grecească/ The Greek Connection și despre romanul polițist românesc.

”Marcel Iancu în România și în lume” a fost tema unui slideshow și a unui film documentar prezentat la stand, întâlnire la care au participat Stephan Benedict, Doina Uricariu și Eduard Andrei. Un alt eveniment a fost dedicat împlinirii a 135 de ani de la înființarea Băncii Naționale a României.

Sala Auditorium a ICR NY a găzduit, la 29 mai, o întâlnire cu tema ”Literatura ca patrie și continent”, cu participarea scriitorilor Ana Blandiana, Doina Uricariu și Romulus Rusan și a actorului Vasile Flutur. În acest cadru, soprana Michaela Minghera, acompaniată la pian de Letizia Ruccola și Andrew von Gutfeld, a susținut concertul ”George Enescu, eternul contemporan”. În continuarea programului prilejuit de BEA 2015 a avut loc o întâlnire la care au participat scriitorii Ana Blandiana și Romulus Rusan, Doina Uricariu, din partea ICR NY, și profesorii Virgil Nemoianu (The Catholic University of America) și prof. Dennis Deletant (Georgetown University).

BookExpo America este un târg de carte dedicat în principal profesioniștilor (autori, traducători, editori, difuzori de carte). Ediția din 2014, prima la care ICR a fost prezent, a atras peste 10.000 de vizitatori. Din 2015, organizatorii au decis creșterea numărului de zile în care este permis accesul publicului, astfel încât perioada târgului a fost și ea extinsă de la patru la cinci zile: 27 – 29 mai – BEA (a fost dedicat profesioniștilor) și 30 – 31 mai – BookCon (deschis publicului). Țara invitată de onoare la această ediție a fost China. – www.timpromanesc.ro

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here