Acasă Info Local POLIȚIȘTII ILFOVENI, ALĂTURI DE COPII ÎN PARCUL MOGOȘOAIA

POLIȚIȘTII ILFOVENI, ALĂTURI DE COPII ÎN PARCUL MOGOȘOAIA

DISTRIBUIȚI

Politia Ilfov 

De 1 iunie, polițiștii din I.P.J. Ilfov au fost alături de copii și i-au sărbătorit pe aceștia cu prilejul zilei dedicate lor. Ziua Copilului a fost menționată pentru prima dată la Geneva, în august 1925, la Conferința Mondială pentru Protejarea și Bunăstarea Copiilor, unde 54 de reprezentanți din diferite țări au adoptat Declarația pentru Protecția Copilului.

De 1 iunie a.c., între orele 1200-1500, în Parcul Nou din localitatea Mogoșoaia, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a organizat Ziua Porților Deschise în cadrul evenimentului ”Pedalăm pentru oameni”, derulat de Comunitatea de bicicliști cu sprijinul Federației de Ciclism și în colaborare cu Green Revoluțion, Asociația New Odyssey și Centrul de Cultură Palatele Brăncovenești, care și-au propus să le ofere o zi specială persoanelor cu dizabilități.

Astfel, bicicliștii voluntari au oferit o plimbare copiilor cu dizabilități pe ruta Gara regală Băneasa – Palatul Mogoşoaia, începând cu orele 10.00, participând aproximativ 60 de copii. Pe tot traseul, atât la dus cât şi la întors, participanții au fost însoțiți de polițiștii rutieri din București și Ilfov.

Polițiștii Serviciului Rutier, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Serviciului Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic au oferit informații celor mici cu privire la măsurile preventive pe care ar trebui să le cunoască pentru a evita riscul de a deveni victime ale diverselor fapte antisociale şi pentru a le dezvolta simţul dreptăţii, al cinstei și onoarei.

Copiilor le-au fost prezentate autospecialele din dotarea Poliției Române, demonstrații de dresaj cu câini de urmă și patrulare, precum și tehnica și metodele folosite de polițiștii criminaliști în descoperirea urmelor și identificarea autorilor de fapte penale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here