Acasă Anchete EVAZIONISTI DIN ILFOV, CALCATI DE MASCATI

EVAZIONISTI DIN ILFOV, CALCATI DE MASCATI

DISTRIBUIȚI

evaziuneLa 25 octombrie, polițiștii de investigare a criminalității economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova, împreună cu procurori ai  Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, efectuează 19 percheziții la domiciliile unor persoane și sediile unor societăți comerciale bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani.

Perchezițiile au loc în municipiul București și în județele Prahova, Călărași, Dâmbovița și Ilfov.

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2010 – 2014, persoanele bănuite ar fi creat un circuit fiscal fictiv, prin intermediul a 16 societăți comerciale, având ca scop sustragerea de la plata impozitelor și taxelor datorate bugetului de stat în vederea obținerii unor beneficii materiale substanțiale.

În baza facturilor fictive de achiziții emise de firmele ”fantomă”, persoanele bănuite ar fi dedus în mod nelegal TVA și s-ar fi sustras de la plata impozitului pe profit,  bugetul de stat fiind prejudiciat cu suma de 2.318.704 lei. Ulterior, prin intermediul societăților controlate a fost supusă procesului de spălare a banilor suma de 1.112.401 lei, prin efectuarea mai multor operațiuni financiare, constând în transferuri bancare, urmate de retrageri imediate sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăților. 13 mandate de aducere vor fi puse în aplicare, persoanele depistate urmând a fi conduse la audieri. Totodată, activitatea este sprijinită de jandarmi din cadrul Grupării Mobile ”Matei Basarab” Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here