Acasă Anchete CEC Bank condusă de la Voluntari? 

CEC Bank condusă de la Voluntari? 

DISTRIBUIȚI

cecTehnocratii trag tare, pe sfarsitul acestui mandat, cu incercarea de ”internationalizare” a putinelor companii de stat profitabile a caror preluare directa sau mascata a esuat pana acum, in ciuda nenumaratelor incercari ale marilor jucatori globali din domeniile de activitate a acestora, scrie National.ro.

Pe piata bancara deja se vorbeste ca zilele CEC Bank, cel putin in actuala formula de functionare, sunt ca si numarate. Si ca in spatele celor care au pus ochii pe aceasta banca romaneasca nu doar de traditie, dar care si reuseste sa reziste cu brio in ciuda concurentei tot mai acerbe s-ar afla membri de vaza ai celebrului imperiu bancar Rothschild. De fapt, al misterioasei familii Rothschild, care de secole intregi domina segmentul bancar din o buna parte a lumii. Si ca primii pasi pe acest drum al operatiunii de ”invaluire” a bancii au si fost facuti, prin desemnarea de catre Ministerul Finantelor a firmei care urmeaza sa-i recruteze pe cei noua noi membri care vor conduce incepand de la anul CEC-ul!

Una dintre prioritatile actualului ministru al Finantelor, Anca Dragu pare sa fi fost schimbarea cat mai urgenta a intregii conduceri a CEC Bank.

Totul sub pretextul ”implementarii in toate companiile de stat a guvernantei corporative pentru a imbunatati calitatea bunurilor si serviciilor oferite”. Iar pentru ca una dintre cele mai solide banci de la noi – si practic singura romaneasca ramasa in liga mare a pietei bancare – sa aiba musai conducere corporativa a si fost organizata o licitatie pentru selectia viitorilor manageri. Iar cum contractul are o valoare mai mult decat modica, de doar 129.600 lei, acest aspect nu prea a atras atentia. La fel ca si declararea, in urma cu doar cateva zile, a firmei castigatoare, si anume SC Transearch International din Voluntari!

Recrutati de la Voluntari

Numai ca anumite structuri informative au si intrat in trepidatii, desi sunt neputincioase in afara raportarii unor stranii conexiuni. Astfel, cu totul intamplator sau nu, aceeasi firma din Voluntari, condusa de un cetatean german, dar despre care exista informatii ca de fapt ar face parte dintr-o multinationala cu filiale in zeci de tari din intreaga lume a mai castigat, luna trecuta, tot pe o suma modica de doar 65.000 de lei si deci care nu reprezinta o miza financiara in sine, un contract cu Ministerul Energiei, pentru recrutarea a noi sanse membri in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, o alta companie de stat mai mult decat atractiva. Si, in 2014, dupa ce a facut recrutarile pentru SC Electrica SA, cei de la firma din Voluntari l-au pus in fruntea listei pe un cetatean strain. Este vorba de Arielle Malard de Rothschild, fondator al diviziei de Piete Emergente a Bancii de Investitii Rothschild&CIE si presedinte al Consiliului de Administratie al CARE France. Si care a devenit astfel, recrutat de la Voluntari, administrator in Consiliul de Administratie de la SC Electrica SA. – continuare pe www.National.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here