Acasă Cultura Expoziție dedicată a 30 de ani de la adoptarea Constituției

Expoziție dedicată a 30 de ani de la adoptarea Constituției

DISTRIBUIȚI

O expoziţie dedicată aniversării a 30 de ani de la adoptarea Constituţiei în vigoare este prezentată la Palatul Parlamentului, evenimentul fiind organizat de CCR, cu sprijinul Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES, Arhivelor Naţionale ale României şi Monitorului Oficial.

Expoziţia include 12 panouri cu fotografii din Arhiva AGERPRES, care surprind momente din şedinţele Adunării Constituante din 1991 şi de la Referendumul pentru adoptarea Legii fundamentale din 1991. Arhivele Naţionale ale României prezintă, în original, Constituţiile din 1866 şi 1923, iar Monitorul Oficial Constituţia din 1991.

Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a afirmat că expoziţia îi invită pe români să-şi amintească de istoria lor, să o pună în valoare şi să fie recunoscători tuturor celor care au contribuit la realizarea unor lucruri remarcabile.Potrivit acestuia, expoziţia redă aspecte istorice memorabile din activitatea Adunării Constituante şi, mai ales, din activitatea actorilor celor mai reprezentativi ai acelor momente.

„Acest demers ajută la ceea ce românii trebuie să facă întotdeauna: să-şi amintească de istoria lor, să o pună în valoare şi să fie recunoscători tuturor celor care au contribuit la realizarea unor lucruri remarcabile. Aici sunt selectate fotografii cu cei mai reprezentativi oameni politici ai vremii, oameni de stat, în adevăratul sens al cuvântului”, a afirmat Dorneanu, pentru AGERPRES.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here