Acasă Cultura Expozția „Universul lui Salvador Dalí” continuă până la 1 septembrie

Expozția „Universul lui Salvador Dalí” continuă până la 1 septembrie

DISTRIBUIȚI

Ca urmare a succesului masiv înregistrat în rândul publicului, expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, ce prezintă o varietate impresionantă de obiecte de artă ale celebrului artist la ARCUB – Hanul Gabroveni, se prelungește până la 1 septembrie 2024.

Programată inițial pentru perioada 13 decembrie 2023 – 12 mai 2024, expoziția organizată de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, în parteneriat cu HADRAN Events, oferă șansa unică de a explora profunzimile și excentricitățile geniului Salvador Dalí. Sunt expuse sculpturi în bronz și sticlă, litografii, gravuri, ilustrații de carte, miniaturi din aur incrustate cu pietre prețioase, mobilier suprarealist ce poartă amprenta inconfundabilului artist.

Zeci de mii de vizitatori au pășit pragul spațiilor expoziționale ale Hanului Gabroveni în cele 5 luni de la deschidere. Până la 1 septembrie, familii, studenți, turiști, grupuri de copii, iubitori de artă pot admira celebrele ceasuri moi care câștigă eterna luptă cu timpul, reinterpretări ale feminității, concretizate în sculpturi în bronz, precum Venus girafă sau Omagiu lui Terpsichore, versiuni daliniene ale legendelor biblice, precum Sfântul Gheorghe și dragonul, sau lucrări ambigue, deformate, precum Manechin indonezian și Premoniția sertarelor – propunerile lui Dalí de a interpreta arta prin intermediul subconștientului.

Obiectele de artă expuse redau o parte din personalitatea excentricului Salvador Dalí și interesele sale multiple: religie, literatură, muzică, mitologie, filozofie, precum și relația profundă cu soția sa, Gala. Seriile de ilustrații Poeme secrete, Moise și monoteismul, Bestiarul lui La Fontaine, După 50 de ani de suprarealism, Cucerirea cosmosului sau Fantasme și obiecte ale viitorului sunt doar câteva dintre obiectele Salvador Dalí care ilustrează vasta cultură a celebrului artist, precum și maniera sa unică de a explica și transpune realități din propria viață.

Sculpturile-bijuterii din cadrul expoziției ilustrează, în același timp, fascinația lui Dalí pentru metale prețioase și imensa lui creativitate și inspirație: Alice în Țara Minunilor, Îngerul triumfător, Unicorn reiterează obsesiile artistului într-o îmbinare armonioasă a aurului cu pietre prețioase și simboluri daliniene.

Expoziția „Universul lui Salvador Dalí” de la ARCUB – Hanul Gabroveni poate fi vizitată de luni până duminică, între orele 10.00-20.00.

Accesul se face din Str. Gabroveni nr. 50-53. În perioada 1-6 mai, pe parcursul zilelor libere legale și al sărbătorilor pascale, expoziția rămâne deschisă, iar programul de vizitare rămâne neschimbat.

1 COMENTARIU

  1. […] Ca urmare a succesului masiv înregistrat în rândul publicului, expoziția „Universul lui Salvador Dalí”, ce prezintă o varietate impresionantă de obiecte de artă ale celebrului artist la ARCUB – Hanul Gabroveni, se prelungește până la 1 septembrie 2024. Programată inițial pentru perioada 13 decembrie 2023 – 12 mai 2024, expoziția organizată de Primăria Capitalei, prin […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here