Acasă Economie Facilități pentru cei care angajează absolvenți

Facilități pentru cei care angajează absolvenți

DISTRIBUIȚI

 

Angajatorii care încadrează în muncă, pe durată nedeterminată, absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ, primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat, suma de 2.250 lei pentru absolvenţii gimnaziului sau ai şcolilor de arte şi meserii, absolvenţii de liceu, învăţământ postliceal sau absolvenţii de învăţământ superior.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, aceeași sumă pe o perioadă de 18 luni.

Prin absolvent al unei instituţii de învăţământ se înţelege persoana care a obţinut o diplomă sau un certificat de studii, în una dintre instituţiile de învăţământ gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat în condiţiile legii.

Angajatorii care încadrează absolvenţi sunt obligaţi să menţină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puţin 18 luni de la data încheierii contractului de munca individual.

Angajatorii care încadrează în muncă, pe perioadă nedeterminată, şomeri în plată sau persoane în căutarea unui loc de muncă înregistrate la agenția de șomaj de care aparțin cu domiciliul, în vârstă de peste 45 de ani, tineri NEET,  persoane cu handicap sau  părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată, suma de 2.250 de lei cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 18 luni de la data încheierii contractului.

Angajatorii care încadrează în muncă şomeri în plată sau persoane în căutarea unui loc de muncă înregistrate la ageția de șomaj de care aparțin cu domiciliul și îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială sau a pensia pentru limită de vârstă beneficiază lunar de 2.250 lei pe o perioadă de maxim 5 ani de la angajare.

Pe lângă facilitățile oferite de Legea nr.76/2002 se poate accesa Legea Uceniciei nr.279/2005. Societățile pot încasa pentru fiecare ucenic o sumă de 2.250 lei lunar pentru toată perioada uceniciei. De asemenea, Legea stagiaturii nr. 335/2013 prevede că pentru fiecare stagiar se pot încasa 2.250 lei lunar timp de șase luni. – C. A.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here