Acasă Cultura Festivalul Mozartissimo la Casa Artelor Dinu Lipatti – ediția a VI-a

Festivalul Mozartissimo la Casa Artelor Dinu Lipatti – ediția a VI-a

DISTRIBUIȚI

Casa Artelor Dinu Lipatti organizează cea de-a VI-a Ediție a Festivalului Mozartissimo – vineri, sâmbătă și duminică, 22-24 iulie 2022, în Salonul de Muzică și în Curtea Casei Lipatti în intervalul orar 19:00 – 22:00.

Festivalul Mozartissimo dedicat lui Wolfgang Amadeus Mozart este singurul din România care se desfășoară concomitent cu Salzburger Festspiele, cel mai mare Festival de muzică clasică din lume, care anul acesta împlinește 101 de ani și care omagiază uluitoarea personalitate artistică a  marelui compozitor  austriac  Wolfgang Amadeus Mozart, născut în acest oraș.

Iubitorii muzicii clasice universale care nu pot ajunge la Festivalul de la Salzburg, sunt invitați în acest weeekend la Casa Artelor Dinu Lipatti, pentru a se bucura și a sărbători timp de trei seri, geniul celui supranumit „Soarele Muzicii”.

Festivalul Mozartissimo a fost creat în anul 2016 de regizoarea Alice Barb și este dedicat marelui Wolfgang Amadeus Mozart, unul dintre compozitorii preferați al celui mai important pianist român al tuturor timpurilor, Dinu Lipatti.

Pe parcursul celor trei zile de Festival publicul va avea ocazia să vadă Expozițiile în aer liber „Viața și creația lui Wolfgang Amadeus Mozart”, „Viața și creația lui Dinu Lipatti” și Expoziția permanentă din Saloanele Casei Lipatti „Dinu Lipatti, familia și prietenii” și să se bucure de Audiții cu Înregistrări celebre, din creația lui W.A. Mozart, în interpretarea marelui pianist Dinu Lipatti.

De asemenea, publicul va putea achiziționa Producțiile culturale ale Casei Lipatti printre care se numără: „Scrisorile” lui Mozart, Ediția Hachette 1888, cea mai completă, cu peste 300 de scrisori traduse în limba română, Revistele Casei Lipatti „Prima Iubire, Muzica”, Volumul biografic „Strada Povernei 23” de Valentin Lipatti, fratele lui Dinu Lipatti, precum și ultimele două apariții ale Colecției:  Partitura „Din compozițiile micului Dinu Lipatti” și albumul CD cu „Integrala pieselor pentru pian solo” de Dinu Lipatti în interpretarea lui Viniciu Moroianu, înregistrat chiar pe scena Casei Lipatti în Premieră mondială, apărute în Colecția „Esențial” a Casei Artelor, creată și coordonată de Alice Barb.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here