Acasă Anchete Final în procesul Colectiv

Final în procesul Colectiv

DISTRIBUIȚI

Procurorul de ședință a cerut pedeapsa maximă pentru inculpați, după schimbarea încadrării faptelor și majorarea daunelor către victime

Procurorul de ședință din cazul Colectiv a solicitat, vineri, instanței de la Curtea de Apel București să îi condamne la pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru faptele de care sunt acuzați inculpații, în frunte cu Cristian Popescu Piedone, potrivit informațiilor G4Media.ro.

Acest lucru înseamnă că în cazul celor cărora li se impută abuz în serviciu pedeapsa ar putea ajunge până la șapte ani de închisoare, iar pentru cei cu ucidere din culpă tot până la șapte ani.

Edilul Sectorului 5 este acuzat de abuz în serviciu, iar în primă instanță a fost condamnat la 8 ani și jumătate de închisoare.

Judecătorii au programat ca ultimele dezbateri să aibă loc pe 17, 21 și 22 decembrie.

Curtea de Apel Bucureşti a început pe 18 septembrie 2020 judecarea apelului în dosarul ”Colectiv”, în care au fost condamnaţi în primă instanţă fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu-Piedone, funcţionari din primărie, patronii clubului, doi pompieri, pirotehnişti şi reprezentaţii unei firme de artificii.

În 16 decembrie 2019, Cristian Popescu-Piedone a fost condamnat la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul Colectiv.

Totodată, cei trei patroni ai clubului Colectiv – Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu – au primit câte 11 ani şi 8 luni închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

În 17 noiembrie, Curtea de Apel București a decis, miercuri, să stabilească trei termene pentru dezbateri finale în procesul incendiului de la Colectiv, astfel: pe 17, 20 și 21 decembrie, urmând ca apoi să dea un verdict final.

Tot la termenul de 17 noiembrie avocatul unor părți civile din dosar a cerut recuzarea completului pe motiv de lipsă de imparțialitate, după ce la un termen anterior, a schimbat încadrarea juridică a faptelor imputate inculpaților.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here