Acasă Economie Finanţare nerambursabilă pentru realizarea proiectului „ MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE SI A ALINIAMENTELOR...

Finanţare nerambursabilă pentru realizarea proiectului „ MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII RUTIERE SI A ALINIAMENTELOR STRADALE DIN ORASUL PANTELIMON, JUDETUL ILFOV”

DISTRIBUIȚI

asfalt pantelimonComunicat

București, 23.06.2015

  Unitatea Administrativ Teritorială Pantelimon, anunţă progresul înregistrat în cadrul activităţilor proiectului „Modernizarea infrastructurii rutiere si a aliniamentelor stradale din orasul  Pantelimon, judetul Ilfov”, cod SMIS 19913 co-finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013 – Axa prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor – poli urbani de creştere”, Domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană”, sub-domeniul „Centre urbane”.

Perioada de desfăşurare a proiectului s-a extins de la 21 de luni la 27 de luni, urmând a se finaliza în data de 18.12.2015.

Până în prezent, în cadrul activităţii de modernizare a infrastructurii rutiere în oraşul Pantelimon, au fost înregistrate următoarele rezultate: 7 străzi asfaltate: Răzorului, Cetinei, Ulmului, Carpenului, Pinului, Cornului, Mesteacanului; 13 străzi ce urmează a fi asfaltate în perioada 10 – 30 iunie 2015: Bobâlna, Intrarea Walter Mărăcineanu, Sulfinei, Panselelor, Tismana, Alunului, Bradului, Intrarea Duzilor, Intrarea Harnicului, Intrarea Magheranului, Petalei, Plopului, Stejarului; 10 străzi pe care canalizarea pluvială a fost finalizată: Nicolae Titulescu, Marin Preda, Vlasiei, Aurora, Intrarea Sfantul Gheorghe, Intrarea Ion Creanga, Corcodusului, Anton Pann, Ion Creanga, Gladiolei. Numărul total al străzilor pe care s-au început lucrarile de modernizare a infrastructurii este de 45.  În prezent, procentul de finalizare al proiectului este de 15%.

             Proiectul contribuie la atingerea obiectivul general al Programului Operaţional Regional, Axa prioritară 1, respectiv „creşterea calităţii vieţii şi crearea de noi locuri de muncă, prin reabilitarea infrastructurii urbane, îmbunătăţirea serviciilor urbane, inclusiv a serviciilor sociale, precum şi prin dezvoltarea structurilor de sprijinire a afacerilor şi a antreprenoriatului”. Modernizarea celor peste 29 km de străzi va asigura o circulaţie fluentă şi o stimulare a dezvoltării economice urmare a creşterii accesibilităţii zonei şi mobilităţii populaţiei, bunurilor şi serviciilor. Ţinând cont de faptul că dezvoltarea infrastructurii reprezintă o premisă esenţială pentru dezvoltarea economică şi socială, modernizarea celor 100 de străzi propuse în cadrul proiectului va avea un rol determinant în procesul de dezvoltare durabilă a orasului Pantelimon şi în acelaşi timp al judeţului Ilfov şi a regiunii Bucuresti-Ilfov.

Valoarea totală a proiectului este de 55.484.320,24 lei, din care 36.693.442,40 lei reprezintă valoarea finanţării nerambursabile obţinute în cadrul acestui program. În acest moment, proiectul se află în faza de implementare.

            Pentru detalii suplimentare: Ileana TUDOR, Responsabil tehnic, telefon: 021.350.24.44; Fax: 021.350.24.42

„Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

1 COMENTARIU

  1. Cind asfalteaza cea mai importNta artera Viilor si cind termina cu jegul mizeria si imputiciunea din aceasta zona!Cind baga. Mijloace de transport, in zona adecvate unei calatorii normale!
    Cind curata Malurile lacului imputitii astia!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here