Acasă Anchete Finul Virgil, condamnat pentru escrocherii în zona Voluntari

Finul Virgil, condamnat pentru escrocherii în zona Voluntari

DISTRIBUIȚI

TudorcaheViorel Virgil Tudorache, vicepreședintele PP-DD, a fost găsit vinovat într-o escrocherie imobiliară. Politicianul este celebru după ce a schimbat trei partide în doi ani și după ce a candidat la Primăria Sectorului 2 din arest, potrivit evz.ro.

Omul de afaceri Viorel – Virgil Tudorache, finul lui George Becali, a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru complicitate la înşelăciune. Tudorache a contestat sentința, iar recursul se va judeca săptămâna aceasta, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

În 2012, procurorii din Parchetul Capitalei au prins o reţea de escroci specializaţi în falsificarea unor acte. Grupul înființa mai multe societăți comerciale, având ca asociați cetățeni ciprioți, care au intrat în posesia mai multor acte de proprietate ale unor terenuri din zona Voluntari, județul Ilfov. Corneliu Ciprian Popa este cel care a fost mandatat de firme, în baza unor împuterniciri false, să vândă terenurile, doar în acte, unei ”săgeţi”, Gheorghe Dulman, pentru 1,2 milioane de euro. Procurorii au explicat că rolul finului lui Becali, latifundiarul din Pipera, era de a convinge posibilii clienți să cumpere terenurile.

Judecătorii i-au condamnat şi pe principalii lideri ai reţelei la pedepse cu executare: Dana Shelton (7 ani), Gheorghe Dulman (4 ani şi 6 luni), Corneliu Popa (6 ani). Instanța a mai decis ca aceștia să restituie banii din înșelăciune și a anulat mai multe documente falsificate. În acest caz, procurorii au pus sechestru pe un imobil de lux al Danei Shelton, aflat în centrul Capitalei.

Cariera politică a lui Viorel-Virgil Tudorache a început în formațiunea nașului său, Gigi Becali, Partidul Noua Generație. De aici, el s-a transferat în PDL și, apoi, la Partidul Poporului – Dan Diaconescu. A fost reținut și arestat, timp de mai multe luni, în 2012, în momentul în care candida din partea PP-DD pentru Primăria Sectorului 2. În toamna aceluiași an, Tudorache era vicepreședinte al PP-DD și a candidat pentru un post de senator în Ialomița, dar a primit doar 19,95% din voturi. Numele său apare și în rechizitoriul în care Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, privind schimburile de terenuri cu MApN. Potrivit DNA, Tudorache făcea parte, alături de alte patru persoane, din oamenii lui Becali care au cumpărat de la sătenii din Ștefănești drepturile litigioase pentru mai multe hectare de teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here