Acasă Economie Firmele de dezmembrări, verificate de ITM

Firmele de dezmembrări, verificate de ITM

DISTRIBUIȚI

În prima decadă a lunii, ITM Ilfov a verificat respectarea cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă și a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii din domeniul ,,Demontarea(dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor’’.

Potrivit instituției, s-a urmărit, în special, identificarea și verificarea agenților economici din respectivul domeniu de activitate, precum și stabilirea unor măsuri, cu caracter obligatoriu, pentru eliminarea neconformităților constatate.

Un alt obiectiv a fost creșterea gradului de conștientizare atât din partea angajatorilor, cât și a lucrătorilor în ceea ce privește necesitatea respectării prevederilor legale în domeniul relațiilor de muncă și securității și sănătății în muncă.

Rezultatele centralizate ale celor 13 controale includ 10 sancțiuni contravenționale (2 amenzi în valoare de 11.000 lei și 8 avertismente) și 9 măsuri de remediere pentru deficiențe privind nepurtarea echipamentului individual de protecție și semnalizarea incompletă.

În domeniul relațiilor de muncă sancțiunile au fost pentru nerespectarea prevederilor legale privind timpul de muncă.

1 COMENTARIU

  1. […] În prima decadă a lunii, ITM Ilfov a verificat respectarea cerințelor minime de securitate și sănătate în muncă și a prevederilor legale privind încheierea și executarea contractelor individuale de muncă de către angajatorii din domeniul ,,Demontarea(dezasamblarea) mașinilor și echipamentelor scoase din uz pentru recuperarea materialelor’’. Potrivit instituției, s-a urmărit, în special, identificarea și verificarea agenților […] Citeste mai mult […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here