Acasă Economie FOST ŞEF AL GĂRZII FINANCIARE, ACUZAT CĂ A VÂNDUT INFORMAŢII ECONOMICE STRĂINILOR

FOST ŞEF AL GĂRZII FINANCIARE, ACUZAT CĂ A VÂNDUT INFORMAŢII ECONOMICE STRĂINILOR

DISTRIBUIȚI

Fostul comisar general adjunct al Gărzii Financiare Dragoş Rusu a fost interceptat de SRI în baza unui mandat de siguranţă naţională. Rusu, totodată mâna dreaptă a lui Sorin Blejnar, e acuzat că a vândut informaţii economice unor străini, ba chiar a derulat operaţiuni economice sub coordonarea unui alt stat.

„Rusu Dragoş, comisar general adjunct al Comisariatului General al Gărzii Financiare desfăşoară activităţi cu potenţial ridicat de risc la adresa siguranţei naţionale: obţinerea de informaţii din domeniul economic în interesul altui stat, derularea unor proiecte de natură economică sub coordonarea serviciilor altui stat (…) Legătura dintre Rusu Dragoş şi cetăţenii străini este asigurată de o femeie, cetăţean al Republicii Moldova, cu care Rusu Dragoş este în relaţii intime”, scrie într-o notă a SRI, potrivit dosarului din instanţă.

Dragoş Rusu este acuzat că a pus în pericol siguranţa naţională prin divulgare de informaţii clasificate. Aceste informaţii apar în mai multe note ale SRI, care a cerut monitorizarea şi interceptarea lui Dragoş Rusu la Înalta Curte de Casaţie şi de Justiţie. El a fost monitorizat tot anul 2012 – notele provin din perioada aprilie-iulie-octombrie. Atunci, Dragoş Rusu a fost filat de cei de la SRI pentru că existau suspiciuni că ar fi divulgat informaţii economice altui stat, dar şi derula diferite proiecte economice sub coordonarea serviciilor altui stat. Totodată, el se ocupa şi de contrainformaţii şi de partea operativă. El verifica diferite firme, dădea informaţii acestor puteri din estul Europei şi avea tot felul de întâlniri operative cu străinii.

El ar fi ţinut legătura cu ceilalţi agenţi prin intermediul unei femei din Republica Moldova, care, în final, i-a devenit şi amantă.

Toate aceste informaţii au fost declasificate pentru că a fost început un dosar penal care nu îl viza direct pe Dragoş Rusu.

În 2012, Rusu s-a suspendat după ce au apărut diverse informaţii legate de implicarea lui în cazuri de corupţie. A condus Garda Financiară din această funcţie în perioada 2008-2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here