Acasă Economie FURATU’ CĂCIULII

FURATU’ CĂCIULII

DISTRIBUIȚI

 

Cătălin DRAGOMIR

Libere cât mai multe, vacanță, soare, mare, munte, grătare încinse, alcool cât cuprinde – cam asta e imaginea așa-ziselor minivacanțe oferite cu largă generozitate de guvernanți, drept răsplată angajaților bugetari pentru munca depusă neprecupețit la dezvoltarea capitalismului spre care ne place să credem că ne îndreptăm. Și, ca totul să fie complet, chiar credeți că bugetarii recuperează zilele ”cadou?”. Nu am auzit vreodată de vreo verificare. Ș dacă vrem să fim cinstiți, măcar cu noi, ar trebui să recunoaștem că atunci când, teoretic, bugetarii recuperează, tot teoretic, cei care lucrează în mediul privat sunt liberi…. Deci recuperatorii nici nu prea au în serviciul cui să fie…. Dar așa ne place nouă să ne mințim singuri și să ne furăm singuri căciula…

”Din greșeală în greșeală, spre victoria finală!” aș completa eu, având în vedere că tot se ia, cu multe mâni de la unii, și se dă, cu și mai multe mâini, altora. Haiducie pe față, haotică de-a dreptul. Eu nu spun să nu se dea. Fiecare trebuie să trăiască decent, să nu mai aibă grija zilei de mâine. Problema este, însă, de unde să tot iei pentru a da unora, pentru că buzunarul e tot mai gol și se apropie de fund. Să îndeplinești promisiuni fără nicio acoperire în realitatea economică nu duce decât spre dezastru. Specialiștii economiști ai Guvernului spun că România are creștere economică bună, că bani sunt din ce în ce mai mulți la buget… Oare ăsta e adevărul?! Sunteți siguri, domnilor? Nu cumva vă furați singuri căciula când declarați, angajați la stat fiind, doar ce vrea șeful suprem să audă?

E corect ca în luna august a unui an în care lefurile unora dintre bugetari au luat-o razna, în sus, să se vorbească din nou despre supraacizarea combustibililor? E corect ca hâtrul prim-ministru Mihai Tudose să spună națiunii că e posibil să discutăm din nou despre inttroducerea taxei pe stâlp pentru că, oricum, companiile nici măcar nu o simt?

Chiar credeți că e bun asaltul asupra băncilor (de multe ori prea hrăpărețe, e adevărat), dar fără de care o societate sănătoasă nu se poate dezvolta? Dar asupra investitorilor privați, considerați zgârciți și acuzați că nu vor să majorize lefurile bieților angajați pe care se mulțumesc să îi țină pe salariul minim pe economie? Sunt curios dacă vreunul dintre cei care au făcut programul de guvernare al social-democraților a produs plusvaloare în viața lui și dacă a fost nevoit să plătească salarii și impozite la stat. La zi… Foto: Vidu.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here