Acasă Anchete Gabriel Oprea: ”Așa să ne ajute Dumnezeu!”

Gabriel Oprea: ”Așa să ne ajute Dumnezeu!”

DISTRIBUIȚI

OpreaPreședintele UNPR, Gabriel Oprea, a susținut o conferință de presă în care a precizat că se consideră nevinovat în legătură cu acuzațiile pe care DNA i le aduce referitor la abuzul în funcție din perioada ministeriatului de la Interne.

”Am aflat din presă de solicitarea DNA. Prin urmare, vreau sa transmit cateva lucruri importante. În primul rand, am respectat legile Romaniei in toata activitatea mea si o fac in continuare. Ma consider nevinovat iar acest lucru se va confirma mai devreme sau mai tarziu. E obligatia profesionala a procurorilor sa verifice orice suspiciuni si asa cum preciza DNA, persoana fata de care s-a solicitat sesizarea fata de formularea cererii beneficiaza de prezumtia de nevinovatie. Am sprijinit justitia si activitatea DNA. Chiar daca astazi eu sunt cel vizat, voi sprijini in continuare. Consider ca am aceleasi drepturi ca orice alt roman, drept urmare voi pune la dispozitie toate informatiile necesare. Imi voi apara drepturile, uzand de toate parghiile si mecanismele. Nu in ultimul rand, vreau sa le multumesc celor care in aceste luni mi-au transmis sustinere si increderea lor. Stiu ca viata politica presupune riscuri, inclusiv de a deveni o victima colaterala. Nu regret deciziile politice pe care le-am luat si nu imi voi schimba principiile niciodata. UNPR e un partid unit in ciuda loviturilor primite din partea adversarilor politici mergem mai departe. (…) Asa sa ne ajute Dumnezeu!”, a declarat Gabriel Oprea în cadrul conferinței de presă.

Senatul nu se grăbește – Solicitarea Justiţiei în cazul senatorului Gabriel Oprea ar trebui discutată în timpul sesiunii parlamentare, însă mă voi consulta cu membrii conducerii Senatului referitor la convocarea unei şedinţe a Biroului Permanent, a declarat luni președintele Senatului, Călin Popescu – Tăriceanu.

”Am văzut numai comunicatul de presă. Am să fac o consultare cu colegii mei, membrii Biroului Permanent, să văd dacă au disponibilitatea de timp necesară pentru a convoca Biroul Permanent şi pentru a avea cvorumul de şedinţă şi, după aceea, voi lua hotărârea. Suntem în vacanţă parlamentară. După părerea mea, trebuie, în mod normal, tratată în timpul sesiunii parlamentare o asemenea solicitare, dar voi face şi o consultare cu colegii”.

După cum se știe, DNA a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Gabriel Oprea, fost viceprim-ministru pentru Securitate Naţională şi ministru al Afacerilor Interne, în legătură cu săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul în perioada în care a deţinut funcţia ministerială.

Infracţiunea de abuz în serviciu constă în folosirea resurselor umane şi materiale ale Ministerului Afacerilor Interne pentru a asigura, în mod nelegal, însoţirea deplasărilor efectuate de ministru cu echipaje ale poliţiei rutiere, potrivit unui comunicat al DNA transmis luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here