Acasă Social Regele Ferdinand și Regina Maria în ipostaze inedite

Regele Ferdinand și Regina Maria în ipostaze inedite

DISTRIBUIȚI

Regele Ferdinand 

Licitația ”București – Micul Paris”, o premieră pentru piața de artă din România – În 1896 începea aventura fraților Pathé în cinematografie, aventură care va duce în anii ´20 la inventarea și promovarea conceptului care a căpătat între timp eticheta de home-cinema: un nou proiector care funcționează cu un format de peliculă de 9,5 mm, numit Pathé Baby, și care, pentru prima oară, se adresa publicului obișnuit. Un astfel de proiector se află printre vedetele expoziției Licitației ”București – Micul Paris”, care aduce farmecul de odinioară în saloanele Palatului Cesianu-Racoviță, în sine un simbol architectural faimos al acestei perioade. Proiectorul include și un set de 51 de role de film de epocă, printre care se află și momentul încoronării regelui Ferdinand și a reginei Maria la Alba-Iulia.

 În set se află și patru filme color, dintre care se distinge ”Toilettes du Soir” – o prezentare de modă în care criticii de peste ocean aplaudă frumusețea autohtonă. Proiectorul este functional, iar licitația pornește de la 1.500 euro.

Până joi, 28 ianuarie, se poate vizita expoziția Licitației ”București – Micul Paris”, o premieră pentru piața de artă din România, la sediul Artmark, pentru ca seara de 28 ianuarie să se încheie cu licitația care va avea loc în Palatul Cesianu-Racoviță, str. C.A. Rosetti, nr. 5, amintind de seratele organizate de familia Cesianu-Racoviță pentru protipendada Micului Paris.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here