Acasă Info Local GABRIELA FIREA, ALT IEPURAȘ?

GABRIELA FIREA, ALT IEPURAȘ?

DISTRIBUIȚI

mircea-diaconu 

Mircea Diaconu se încălzește pentru București.

Ludovic Orban nu este Cristian Busoi, iar Gabriela Firea nu este Sorin Oprescu. Dupa ce au ajuns la aceasta concluzie, pesedistii au inceput sa-si faca ochii roata prin partid dupa un candidat capabil sa-i tina piept liberalului – caruia stiu deja ce-i poate pielea din campaniile anterioare. Din pacate pentru ei, social-democratii s-au vazut nevoiti sa constate ca a apus vremea cand PSD avea de unde alege. In paranteza fie spus, asa s-a si ajuns la varianta Firea – persoana agreata si de UNPR  si ALDE. Revenind la cautarea unui nou candidat, trebuie spus ca pesedistii au realizat rapid ca au nevoie de un ”import”. Unul care sa aiba deja la activ o victorie electorala, de preferinta. Iar persoana care le-a trezit interesul este Mircea Diaconu – cel care a reusit nu numai sa invinga ANI in Justitie, dar si sa sparga ”blocada” instituita impotriva lui la alegerile europarlamentare din 2014 si sa ajunga eurodeputat. Iar cum reusita se datoreaza si PSD-ului, care i-a ”donat” lui Diaconu o parte din voturile proprii, este clar ca social-democratii considera acum ca actualul europarlamentar trebuie sa le intoarca favorul. Rezultatul: conform psnews.ro, pesedistii au terminat cu cautatul si deja negociaza ca Mircea Diaconu intrarea sa in cursa pentru Primaria Capitalei, sub flamura PSD.

Nu toti social-democratii sunt insa de acord cu varianta unui independent sustinut de partid, chiar si in situatia in care niciunul nu baga mana-n foc ca Firea ar putea castiga Primaria Bucurestiului. Cum insa aceasta este pesedista cu acte-n regula, respectivii cer ca, inaintea luarii unei decizii finale, sa se faca un sondaj serios legat strict de sansele pe care le are doamna in cauza in fata lui Ludovic Orban. Mai mult, acestia insista sa se ia in calcul si sustinerea acordata de UNPR (de Gabriel Oprea mai exact) Gabrielei Firea, sprijin de care nu se stie daca s-ar putea bucura si Mircea Diaconu. Indiferent de decizia finala, cert este ca intrarea lui Ludovic Orban in jocul localelor din acest an a stricat toata poezia pesedistilor care o si vedeau pe Firea strivindu-l pe Cristian Busoi. Mai ales ca nici el nu are copii! – sursa: enational.ro

București: Iohannis ”a pus mâna” pe Orban Preşedintele Klaus Io-hannis şi Ludovic Orban, candidatul PNL la Primăria Capitalei, au avut o întâlnire la Cotroceni, potrivit unor surse politice citate de România Liberă. Discuția a vizat proiectele pe care candidatul PNL le are pentru București, șeful statului considerând esențială dezvoltarea Capitalei în următorii patru ani.

Contactat de România liberă, Ludovic Orban a confirmat existența întâlnirii, dar nu a oferit detalii. ”Este adevărat,  întâlnirea cu președintele a avut loc, dar nu pot să spun ce am discutat, a fost o discuție tete-a-tete. Eu am spuns încă de luni că doresc să mă întâlnesc cu președintele, nu am ascuns întâlnirea, dar nu pot să dezvălui ce am discutat între patru ochi“, a menționat candidatul liberal.  Întâlnirea dintre Iohannis și Orban a avut loc după ce, la începutul săptămânii, PNL l-a propus pe acesta din urmă drept candidat pentru Primăria Capitalei în locul europarlamentarului Cristian Buşoi. ”Nu mă duc la Klaus Iohannis să-i cer sprijinul, este preşedintele României, este implicat într-un proiect extrem de important pentru România, cred că bucureştenii trebuie să decidă ei cine va fi primarul Capitalei”, afirmase Ludovic Orban după ce PNL îl desemnase candidat.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here