Acasă Politic Germania/ Klaus Iohannis va prezenta viziunea României referitoare la viitorul Europei

Germania/ Klaus Iohannis va prezenta viziunea României referitoare la viitorul Europei

DISTRIBUIȚI

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua marți, 7 ianuarie a.c., o vizită de lucru în landul Bavaria, Republica Federală Germania.

În cadrul vizitei, președintele României va participa la ședința Guvernului landului Bavaria, unde va susține o alocuțiune și va avea un dialog cu membrii guvernului de land cu privire la relațiile bilaterale și actualitatea europeană. De asemenea, președintele Klaus Iohannis va avea o întrevedere cu Markus Söder, prim-ministrul Guvernului landului Bavaria și președinte al Uniunii Creștin-Sociale (CSU).

Totodată, președintele României va participa la întâlnirea anuală a grupului parlamentar al CSU din Bundestag (Camera inferioară a Parlamentului german), care va avea loc la abația Seeon, din Bavaria. Cu acest prilej, Klaus Iohannis va avea o prezentare cu privire la viziunea României referitoare la viitorul Europei și, de asemenea, va purta un dialog despre prioritățile agendei europene.

Reuniunea grupului parlamentar CSU din Bundestag este o întâlnire tradițională, care marchează, la începutul anului, un moment important pentru viața politică din Germania. Obiectivele reuniunii sunt discutarea priorităților agendei Guvernului și a Parlamentului federal pentru anul respectiv și dezbaterea provocărilor actuale cu invitați din Germania și din străinătate. Întâlnirea este cu atât mai relevantă cu cât, în a doua jumătate a anului 2020, Germania va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene.

În cursul vizitei de lucru, președintele României va avea o întrevedere cu Ilse Aigner, președintele Parlamentului landului Bavaria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here