Acasă Anchete Trei tone de droguri scoase de pe piață în 2019

Trei tone de droguri scoase de pe piață în 2019

DISTRIBUIȚI

Peste 1.400 de persoane bănuite de trafic de droguri au fost trimise în judecată, în ”primele 11 luni ale anului trecut”, în urma acțiunilor organizate de polițiști și procurori ai DIICOT. Au fost destructurate 57 de grupări organizate și au fost scoase de pe piață aproape trei tone de droguri.

În ”primele 11 luni” ale anului 2019, polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate au desfăşurat 959 de acţiuni operative pentru destructurarea grupurilor infracționale specializate trafic și consum ilicit de droguri.

În urma activităților derulate de poliţiştii antidrog împreună cu procurorii DIICOT au fost emise 510 rechizitorii și au fost încheiate 256 de acorduri de recunoaștere a vinovăției prin care au fost trimise în judecată 1.458 de persoane fizice și juridice bănuite de săvârşirea a 2.311 infracţiuni. Din totalul persoanelor inculpate, 601 au fost reţinute sau arestate.

În această perioadă, au fost destructurate 57 grupuri organizate de trafic de droguri, formate din 372 de persoane ce au trimise în judecată.

De asemenea, au fost scoase de pe piață 2.842,06 kilograme de droguri (dintre care 1.747,73 kilograme de droguri de mare risc și 1.094,33 kilograme de droguri de risc) şi 47.736 de comprimate.

 Cu droguri prin Pantelimon

În dimineața zilei de 28 noiembrie 2019, polițiștii Brigăzii Combatere a Criminalității Organizate București – Serviciul Combatere a Criminalității organizate Ilfov, împreună cu DIICOT – Structura Centrală, au destructurat o grupare infracțională, care avea preocupări pe linia traficului internațional de droguri.

În fapt, un bărbat aflat la volanul unui autoturism a fost oprit în trafic pe raza orașului Pantelimon de polițiștii rutieri din Ilfov. La controlul mașinii, în portbagaj a fost găsit cannabis vegetal și cocaină.

Ulterior, polițiștii din cadrul S.C.C.O. Ilfov, cu sprijinul I.P.J. Ilfov și Poliția Voluntari, au realizat un flagrant delict în Voluntari, fiind oprit autoturismul în care se aflau soția bărbatului și alte două persoane. De această dată, în urma controlului asupra autoturismului, au fost găsite două genți de voiaj în care se afla cannabis vegetal, cocaină și două pistoale cu glonț.

Ancheta a continuat cu efectuarea a patru percheziții (trei în județul Ilfov și una în București), la domiciliile celor patru persoane.

Acțiunile, beneficiind de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, s-au soldat cu descoperirea și scoaterea de piață a aproape 350 de grame de cocaină, 1,5 kg. de heroină, 47 kg. de cannabis vegetal (inflorescențe), 2 pistoale cu glonț și 47 de cartușe cu glonț deținute ilegal, un cântar electronic, 9 smartphones și bani ce ar fi fost obținuți din traficul de droguri (73.350 de lei, 11.400 de euro, 1.000 GPB și 500 USD).

Din investigații a reieșit că drogurile ar fi fost transportate ilicit, printr-o firmă de curierat din Malaga – Spania. La audieri, la D.I.I.C.OT., au fost conduse opt persoane implicate, față de care sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și introducere în țară de droguri de mare risc.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here