Acasă Anchete Ghiță, mandat de arestare

Ghiță, mandat de arestare

DISTRIBUIȚI

ghitaFinanțatorul RTV, fostul deputat Sebastian Ghiță, a primit mandat de arestare în lipsă întrucât a încălcat controlul judiciar de două ori. Hotărârea este executorie, dar poate fi atacată.

Procurorii DNA au solicitat, din nou, joi, la Inalta Curte de Casatie si Justitie arestarea preventiva a fostului deputat Sebastian Ghita. Solicitarea a fost inaintata de procurorii DNA dupa ce Sebastian Ghita nu s-a prezentat la sediul Politiei din Ploiesti, in cadrul controlului judiciar, masura preventiva fiind astfel incalcata. Procurorul DNA a tinut sa mentioneze si numele postului Romania TV in pledoaria sa.

”Asadar, reaua credinta a acestuia rezulta in mod cert din nerespectarea obligatiilor pe care le avea si ca a lipsit inclusiv din fata dva. Apreciem ca disparitia sa a fost premeditata si datorita acelor emisiuni dese care apar la Romania TV, post controlat de inculpat, inregistrari realizate inainte de disparitie, el incearca sa distraga opinia publica si organele de urmarire penala de la faptul ca nu isi indeplineste obligatiile, el incearca sa arunce vina pe alte persoane, sa distraga atentia”, a declarat procurorul DNA.

Fostul deputat este pentru dare de mita, cumparare de influenta, spalare de bani, santaj, folosire de informatii ce nu sunt destinate publicitatii, ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informatii si conducererea unui vehicul fara permis. In acelasi dosar sunt trimisi in judecata si Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti si Aurelian Constantin Mihaila, fost procuror general adjunct al Parchetului din Ploiesti, Viorel Dosaru, fost sef al IPJ Prahova, Constantin Ispas, ofiter de Politie.

Articolul 215 din Codul de Procedura Penala prevede, la alin.7 ca ”in cazul in care, pe durata masurii controlului judiciar, inculpatul incalca, cu rea-credinta, obligatiile care ii revin sau exista suspiciunea rezonabila ca a savarsit cu intentie o noua infractiune pentru care s-a dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva sa, judecatorul de drepturi si libertati, judecatorul de camera preliminara sau instanta de judecata, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune inlocuirea acestei masuri”. Pe numele lui Sebastian Ghita poate fi emis mandat de urmarire nationala daca judecatorii avizeaza arestarea in lipsa.

De asemenea, Primăria municipiului Ploiești propune retragerea titlului de ”Cetățean de Onoare” a fostului deputat. – foto: ProTV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here