Acasă Politic Grevă în penitenciare

Grevă în penitenciare

DISTRIBUIȚI

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor anunță că protestele angajaților din penitenciare continuă conform calendarului anunțat, la 10 august membrii de sindicat urmând a intra în grevă japoneză. Majoritatea celor 31 de sindicate afiliate au notificat conducerile penitenciarelor în legătură cu refuzul de a efectua ore suplimentare și au depus sesizări împotriva ordinelor și dispozițiilor ilegale în materia plății orelor suplimentare și a împuternicirilor, acținea urmând a fi finalizată la 10 august 2018.

Luni, 6 august 2018 începând cu orele 10.00, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor participă la sediul Ministerului Justiției la o nouă rundă ăde discuții pe tema problemelor din penitenciare împreună cu reprezentanți ai Ministerului și ai Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP).

Din nefericire, susțin sindicaliștii, rezultatul precedentelor discuții cu ministrul Tudorel Toader și reprezentanții acestuia este doar o listă lungă de promisiuni nerespectate, ceea ce a determinat declanșarea acțiunilor de protest, care vor continua până la rezolvarea problemelor sesizate și până la demiterea actualului ministru al Justiției.

Calendarul acțiunilor de protest va fi continuat cu grevă japoneză, pichetări, proteste în stradă, acțiuni în justiție și plângeri penale. Astfel:

10 august 2018 – Angajații din penitenciare organizează grevă japoneză.

19 august 2018 – Angajații din penitenciare organizează grevă prin exces de zel la accesul în penitenciare și în derularea altor activități care, deși nu afectează drepturile deținuților, pot duce la blocarea penitenciarelor.

27 august – 27 septembrie 2018 – Pichetarea penitenciarelor de către 50 – 100 de angajați în uniformă. Calendarul exact urmează a fi anunțat în timp util.

1 – 10 septembrie 2018 – Depunerea unor acțiuni în instanta și plângeri penale din partea tuturor sindicatelor membre.

3 octombrie 2018 – Miting în uniformă la Ministerul Justitiei și Administrația Națională a Penitenciarelor cu marș de protest între cele două instituții.

Ăncepând cu octombrie 2018 – Refuzul de a intra în serviciu în toate penitenciarele în care nu este asigurat personalul necesar pentru desfășurarea în condiții de siguranță a misiunilor.

În paralel, Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor continuă acțiunile în justiție împotriva ministrului Tudorel Toader, și a directorului general al ANP, Marian Dobrică, pentru abuz în serviciu în legătură cu semnarea unor ordine și decizii ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here