Acasă Editorial Premierul #REZIST

Premierul #REZIST

DISTRIBUIȚI

Antuanela ROȘIORU

Nu este zi de la Dumnezeu în care premierul să nu ne pună în fața unei gafe, într-o situație jenantă pentru fiecare dintre noi. Inițial, am crezut că, având ceva experiență didactică, folosește o metodă de ”predare”, trimițându-ne, indirect, să punem mâna pe carte – gramatică, geografie, istorie, dicționarul ortoepic. Dacă lucrul acesta s-ar fi întâmplat în mod cu totul excepțional, o astfel de pledoarie în favoarea premierului poate că ar fi ținut.

Apoi m-am gândit că apropiații, a se citi consilierii, îi pun în față discursurile sau îi pregătesc mesajele care ne umplu pe toți de penibil. Dar dacă ar fi așa, după a doua situație penibilă în care a fost pusă, doamna premier ar fi trebuit să verifice mai atent ce i se dă să citească sau ce se scrie în numele său. Se pare că nu o face, pentru că nu pune punct situației. Fie i-ar fi demis pe consilierii care încurcă lucrurile, fie, din demnitate, ar fi demisionat, mai ales după gafele diplomatice în care a pus țara.

Doamna premier nu înțelege că funcția pe care o ocupă nu este pe persoană fizică și insistă să reziste. Dar o asemenea rezistență pune țara în situații din ce în ce mai jenante.

Dacă s-a imunizat la penibil și nu o deranjează problemele pe care le provoacă, încât aproape că-i devin brand personal, doamna premier trebuie să înțeleagă că nu poate extinde penibilul asupra țării și asupra simbolurilor naționale.

Domnule Dragnea, spuneți-i lucrul acesta de la obraz, că altfel se pare că nu pricepe și se încăpățânează să reziste!

Și, încă ceva: Dacă se încăpățânează să reziste până la 1 Decembrie, verificați-i din timp discursul și puneți-o să-l repete până sunteți siguri cu nu spune iar vreo prostie. Rezistența e bună, dar nu în prostie și nu cu orice preț!

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here