Acasă Educatie Gri suprem și galben luminat, culorile anului 2021

Gri suprem și galben luminat, culorile anului 2021

DISTRIBUIȚI

Pentru a doua oară în istorie, Institutul Pantone nu a ales o singură culoare a anului, ci două: gri suprem („ultimate gray”) şi galben luminat („illuminating yellow”).

Conform instiutului, nuanţa de gri aleasă evocă calmul şi fundaţiile dure din ciment al unei construcţii, în timp ce nuanţa de galben aduce aminte de raze de soare calde şi bună dispoziţie, notează revista TIME, preluată de Adevarul.ro.

Alegerea nu este întâmplătoare, ci a fost făcută având în vedere evenimentele anului 2020, descrierea institului vorbind despre „mariajul unor culori care transmit un mesaj despre putere şi speranţă.” „Fiecare culoare are propriul aspect emoţional, nuanţa de gri fiind cea mai solidă, fundaţia practică de care avem nevoie, pe când nuanţa de terman fiind cea care ne aminteşte de nevoia de a spera şi de a ne păstra buna dispoziţie”, a declarat Leatrice Eisemen, directorul executiv al institului. Decizia, a explicat aceasta, a fost influenţată de evenimentele anului 2020, de la pandemia de COVID-19 la mişcarea Black Lives Matter şi protestele anti-rasism din Statele Unite.

Conform reprezentanţilor Pantone, nevoia de comuniune şi de relaţii cu alţi oameni pe care anul 2020 a accentuat-o atât de puternic a stat în spatele deciziei institutului de a numi aceste două culori drept culorile anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here